10 posturi de medici neocupate la Spitalul Județean Neamț

Patru medici și-au depus dosarele pentru un post la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Neamț. Unitatea sanitară a scos la concurs, în ultimele două luni, mai multe posturi pentru medici, iar până la data de 16 noiembrie sunt doar patru doritori. Ultimul medic care a aplicat este dr. Ștefania Bornescu Ștot, pentru postul de medic specialist psihiatrie pediatrică la Centrul de sănătate mintală adulți și copii. Este singurul medic care a ales acest post, înscrierile încheindu-se în data de 10 noiembrie. Urmează susținerea examenului, care constă într-o probă scrisă cu 5 întrebări din tematica aleasă, fiecare fiind notată cu 20 de puncte și proba practică sau clinică la care se poate nota maxim 50 de puncte. La finalul examenului, punctajul minim pentru promovarea pe post este 100 de puncte minim.

Același sistem de examinare se aplică și în cazul dr. Letiția Dobre, medic primar medicină de laborator, singura înscrisă pentru postul vacant scos la concurs în cadrul Laboratorului de analize medicale, în cazul medicului primar Florică Guțu, care revine în secția ortopedie-traumatologie după o condamnare mai veche pentru luare de mită, dar și a medicului primar Ciprian Mihăiță Pop, care a fost singurul înscris pentru postul vacant din secția obstetrică-ginecologie.

Rămân, în continuare, neatractive posturile de medici la ATI (două posturi), diabet (două posturi), radiologie imagistică (două posturi), neurochirurgie, psihiatrie, medicină sportivă, epidemiologie. Nici un medic, nici măcar rezident, nu a venit pe aceste posturi, scoase la concurs încă de la finele lunii septembrie. (C.I.)

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.