137 de familii au primit 440.000 lei ajutoare de urgență

137 de familii din Piatra Neamț, Roman, Târgu Neamț și alte 19 comune din județul Neamț au primit, anul acesta, ajutoare de urgență în valoare de 440.000 lei. Este vorba despre situații deosebite, persoane care trăiesc singure, bolnavi, familii cu mulți copii și fără venituri în afară de alocații, nemțeni vârstnici sau cu probleme grave de sănătate, care au fost identificați de serviciile sociale ale primăriilor și inspectorii Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Neamț.

Mihaela ALUNGULESEI

Ultima tranșă de ajutor guvernamental este în sumă de 160.000 lei distribuit mai multor familii din 11 județe, între care și Neamț, aceasta fiind alocată în urmă cu o săptămână. Banii care se acordă acestor familii, aflate la limita supraviețuirii, se achită prin intermediul AJPIS Neamț, sumele alocate fiecărui beneficiar fiind cuprinse între 800 și 6.000 lei. Anchetele sociale care cuprind nivelurile recomandate ale ajutoarelor financiare de urgență sunt transmise către Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, care analizează propunerile și decide acordarea sprijinului financiar, în cazurile în care acestea se justifică, și sunt transmise Ministerului Muncii și Justiției Sociale referatul privind acordarea ajutoarelor financiare de urgență.

Cele 137 de familii din Neamț au primit, în medie, 3.212 lei ajutor de stat, anul acesta cazurile fiind din comunele Doljești, Podoleni, Stănița, Horia, Urecheni, Țibucani, Ghindăoani, Botești, Crăcăoani, Gâdinți, Dragomirești, Borlești, Timișești, Grințieș, Pipirig, Dochia, Hangu, Vânători-Neamț și Răucești, potrivit directorului executiv AJPIS Neamț, Mihaela Alungulesei.

Tot luna aceasta, familia din comuna Dragomirești, care a rămas fără acoperiș la casă în urma furtunilor și ploilor torențiale din luna iulie, a primit un ajutor de urgență în valoare de 3.500 lei. Este vorba de „o familie formată din trei persoane, cu probleme grave, fără venituri salariale și care beneficiază de venitul minim garantat, a căror locuință a fost grav avariată în urma furtunii din luna iulie 2017”, precizează directorului Alungulesei. Vijelia a distrus acoperișul și apa s-a infiltrat în casă. (C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *