ACTUALIZARE Bărbat căzut cu tot cu mașină în Bistrița la Pângărați * Constatările poliției

pietricica turism

ACTUALIZARE 3 (18:00): Din primele cercetări făcute de polițiști, a rezultat că bărbatul fusese la o cunoștință, să ia niște mere. De altfel, pe suprafața apei, în zona în  care s-a scufundat mașina, dar și în aval, erau foarte multe mere. Când a ieșit de pe drumul secundar în drumul național a virat la stânga, pe pod, și cel mai probabil, s-a întâmplat ceva de n-a mai îndreptat volanul. Fiind înalt, autoturismul de teren a trecut cu ușurință peste bordura care separă trotuarul de pe pod de partea carosabilă, a rupt parapetul metalic și a căzut exact în mijlocul canalului, adânc de 4 metri.

Scafandrii ISU s-au chinuit să lege autoturismul cu o șufă, pompierii au tăiat niște arbuști cu drujba, pentru că împiedicau tractarea mașinii, dar chiar și așa troliul de pe autospecială n-a făcut față. A fost chemat în sprijin un localnic, care are un încărcător frontal, cam un sfert ca dimensiune din autospeciala ISU, spre amuzamentul asistenței, care aștepta de aproape o oră să vadă mașina scoasă și să se convingă că nu mai este nimeni înăuntru. „Dacă nici o mașină nu pot scoate din canal, ce naiba fac cu troliul ăla? Scot câini din puțuri?”, comentau oamenii.

Un angajat ISU ne-a spus că troliul de pe autospecială poate tracta 7,5 tone. În seara asta, însă, a avut nevoie de sprijin. (C.M.; FOTO: Ș.D.)


ȘTIRE INIȚIALĂ: Un bărbat, în vârstă de 78 de ani, a plonjat, duminică (19 noiembrie) după amiază, cu tot cu mașină, în apele Bistriței, la Pângărați.

Acesta a reușit să iasă singur la suprafață, dar starea sa a impus totuși manevre de resuscitare, la care a răspuns. A fost preluat de echipajul SMURD și dus la Spitalul Județean Neamț. La ora 16:50 bărbatul se afla încă în comă, intubat și ventilat mecanic, urmând ca, în funcție de rezultatele investigațiilor care i se fac, cadrele medicale să ia o decizie privind internarea în spital sau transferul la o clinică.

La fața locului se află și echipa de scafandri a ISU Neamț, care încearcă să afle dacă în mașină se află și alte persoane, pe care să le salveze. Ei nu au reușit să comunice cu bărbatul care a ieșit singur, astfel că nu se știe dacă și câte persoane mai erau în vehicol. (C.M.; C.I.; FOTO: Ștefan Dan)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.