ACTUALIZARE Bărbat căzut cu tot cu mașină în Bistrița la Pângărați * Constatările poliției

ACTUALIZARE 3 (18:00): Din primele cercetări făcute de polițiști, a rezultat că bărbatul fusese la o cunoștință, să ia niște mere. De altfel, pe suprafața apei, în zona în  care s-a scufundat mașina, dar și în aval, erau foarte multe mere. Când a ieșit de pe drumul secundar în drumul național a virat la stânga, pe pod, și cel mai probabil, s-a întâmplat ceva de n-a mai îndreptat volanul. Fiind înalt, autoturismul de teren a trecut cu ușurință peste bordura care separă trotuarul de pe pod de partea carosabilă, a rupt parapetul metalic și a căzut exact în mijlocul canalului, adânc de 4 metri.

accident pangarati noiembrie 2017 (10)
accident pangarati noiembrie 2017 (11)
accident pangarati noiembrie 2017 (13)
accident pangarati noiembrie 2017 (14)
accident pangarati noiembrie 2017 (15)
accident pangarati noiembrie 2017 (12)

Scafandrii ISU s-au chinuit să lege autoturismul cu o șufă, pompierii au tăiat niște arbuști cu drujba, pentru că împiedicau tractarea mașinii, dar chiar și așa troliul de pe autospecială n-a făcut față. A fost chemat în sprijin un localnic, care are un încărcător frontal, cam un sfert ca dimensiune din autospeciala ISU, spre amuzamentul asistenței, care aștepta de aproape o oră să vadă mașina scoasă și să se convingă că nu mai este nimeni înăuntru. „Dacă nici o mașină nu pot scoate din canal, ce naiba fac cu troliul ăla? Scot câini din puțuri?”, comentau oamenii.

Un angajat ISU ne-a spus că troliul de pe autospecială poate tracta 7,5 tone. În seara asta, însă, a avut nevoie de sprijin. (C.M.; FOTO: Ș.D.)


ȘTIRE INIȚIALĂ: Un bărbat, în vârstă de 78 de ani, a plonjat, duminică (19 noiembrie) după amiază, cu tot cu mașină, în apele Bistriței, la Pângărați.

accident pangarati noiembrie 2017 (1)
accident pangarati noiembrie 2017 (2)
accident pangarati noiembrie 2017 (3)
accident pangarati noiembrie 2017 (4)
accident pangarati noiembrie 2017 (5)
accident pangarati noiembrie 2017 (6)
accident pangarati noiembrie 2017 (7)
accident pangarati noiembrie 2017 (8)
accident pangarati noiembrie 2017 (9)

Acesta a reușit să iasă singur la suprafață, dar starea sa a impus totuși manevre de resuscitare, la care a răspuns. A fost preluat de echipajul SMURD și dus la Spitalul Județean Neamț. La ora 16:50 bărbatul se afla încă în comă, intubat și ventilat mecanic, urmând ca, în funcție de rezultatele investigațiilor care i se fac, cadrele medicale să ia o decizie privind internarea în spital sau transferul la o clinică.

La fața locului se află și echipa de scafandri a ISU Neamț, care încearcă să afle dacă în mașină se află și alte persoane, pe care să le salveze. Ei nu au reușit să comunice cu bărbatul care a ieșit singur, astfel că nu se știe dacă și câte persoane mai erau în vehicol. (C.M.; C.I.; FOTO: Ștefan Dan)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *