Metrologia Neamț – controale prin piețe

Biroul Român de Metrologie Legală (BRML) a derulat, în perioada 18-19 noiembrie, controale metrologice privind legalitatea mijloacelor de măsurare și a măsurilor în piețe, târguri și oboare, pe întreg teritoriul țării, anunță Serviciul Județean de Metrologie Legală (SJML) Neamț, într-un comunicat de presă.

“Astfel, în data de 19.11.2017 este programat un astfel de control în Piatra Neamț ce va începe în Piața en-gros din strada Muncii și va continua în Piața Centrală Agroalimentară din str. Baltagului. Echipa de control este formată dintr-un inspector din Direcția Regională de Metrologie Legală Bacău și un verificator metrolog din Serviciul Județean de Metrologie Legală Neamț. Programul de desfășurare al controlului este între ora 7:00 și ora 16:00”, a declarat fizician Cezar Gheorghiu, șef SJML Neamț.

SJML Neamț mai anunță că va face publice datele controalelor în cursul zilei de luni, 20 noiembrie. Verificări similare vor avea loc și în zilele de 25 și 26 noiembrie, locațiile și orele de desfășurare urmând a fi aduse la cunoștință la sfârșitul săptămânii următoare. (M. CONSTANTINESCU)