FOTO ROMAN La protest ca la mall

Duminică seara, în fața statuii lui Roman-Mușat din centrul Romanului, s-au adunat circa 30 de protestatari împotriva modificării legilor justiției.

Mobilizarea s-a făcut pe Facebook, după cum reiese dintr-o postare aleasă aleatoriu: “ROMANUL IESA ÎN STRADĂ Romanul se alătură orașelor din România unde se va organiza o mișcare de protest, pașnică împotriva proiectului de modificare a Legilor Justiției, dar și a respingerii proiectului de lege care-i împiedică pe cei condamnați penal să ocupe funcția de președinte al țării. Manifestarea, cu tema «NU vrem să fie o nație de hoți» va avea loc duminică, 5 noiembrie, de la orele 18.00, în Piața «Roman Vodă».

Protestatarii au scandat, de câteva ori, “Nu vrem să fim o nație de hoți” și “România, trezește-te!” În rest… s-a socializat. S-au reîntâlnit tineri care nu se văzuseră de la protestele din iarna trecută, persoane care împărtășesc aceleași idei despre România de azi și politică, persoane care nu s-au văzut niciodată și acum se descoperă parteneri într-o acțiune cu iz de underground…

Dar nici gând de înverșunare, de fețe încruntate, nici vorbă de adrenalina acțiunii în forță. Dacă ar fi fost și niște gustări și niște sucuri ar fi  fost cumva ca într-un mall: taifasuri, poante, râsete, pace.

Acțiunea a început pe la ora 18:00, iar pe la ora 20:00 a început defluirea spre case. Alte fotografii:

roman protest noiembrie 2017 (4)
roman protest noiembrie 2017 (5)
roman protest noiembrie 2017 (6)
roman protest noiembrie 2017 (7)

(D.A.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *