Lecție perfectă de manipulare via Teatrul Tineretului

Gianina Cărbunariu, directorul TT ar fi trebuit, așa a promis inclusiv președintele Consiliului Județean Neamț, să vină în fața Consiliului Județean pentru a da niște explicații cu privire Festivalul recent încheiat.

Gianina Cărbunariu a plecat din țară, probabil și în interesul TT-ului, și a pasat sarcina, ni s-a spus, noului director adjunct.

Fără știința Gianinei Cărbunariu ( plecată, cum spuneam), Nora Covali, actriță la TT și colegă cu Gianina, împreună cu mai mulți colegi, s-au gândit că puțină presiune mediatică și puțină amenințare nu strică și au încercat să stea de vorbă cu Ionel Arsene, evident în sprijinul directoarei plecate. Care nu va veni să stea de vorbă cu consilierii județeni, personaje vetuste care nu înțeleg nimic din noul spirit a TT-ului, fiind cam bătrânei. Au produs și un document care probabil va agita spiritele în timp, agrementat cu tradiționala listă de semnături de susținere. Iar rubrica de bârfe de pe site-ul TT va începe să funcționeze din plin împotriva celor care fac crimă de les majestate față de noua directore, care nu trebuie atinsă nici măcat cu aripa Zburătorului.

Evident că presiunea de acest tip, coroborată și cu altele făcute mai mult sau mai puțin subtil, cum ar fi amenințarea voalată că va scrie presa națională (brrr, ce coșmar !) cum o mare valoare a teatrului românesc și european este stresată/șicanată/angoasată la Piatra Neamț va prinde ușor, că nimeni nu are nevoie de scandaluri mai mari decât cele cu care deja ne-am obișnuit.

Acestea fiind zise, în curând se va trage cortina peste toate discuțiile despre teatru, noua cooperativa va înlocui vechea cooperativă, iar dacă jocul de zilele acestea prinde, banii vor veni gârlă de la județ către teatru, unde ne vom afunda într-o profundă corectitudine politică.

În definitiv, vin sărbătorile și un pic de toleranță nu strică.

(V.B.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *