LPS Piatra Neamț – 60 de ani de la înființare

pietricica turism

Liceul cu Program Sportiv (LPS) Piatra Neamț serbează 60 de ani de la înființare în cadrul unei manifestări ce se derulează marți, 14 noiembrie, la Muzeul de Istorie și Arheologie. Secția sportivă, care a funcționat pe lângă Liceul “Petru Rareș”, s-a înființat pe data de 15 noiembrie 1957.

“Consiliul de Administrație al Liceului cu Program Sportiv din Piatra Neamț a decis ca în această săptămână să se serbeze zilele liceului în cadrul săptămânii «Să știi mai multe, să fii mai bun». Cu această ocazie, oficialități, foști directori ai Școlii Sportive (așa cum era denumită odinioară instituția de învățământ), dar și actualii profesori, elevi, sportivi, vor depăna amintiri. Alegerea locației nu este întâmplătoare, deoarece manifestarea de marți se va încheia cu vizitarea expoziției cu trofee din vitrina Liceului cu Program Sportiv, unitate de excelență a sportului, premiată an de an în cadrul Galei Sportului Nemțean. Muzeul de Istorie și Arheologie a mai găzduit de-a lungul timpului expoziții temporare dedicate sportului nemțean”, se precizează într-un comunicat de presă.

OVIDIU ȚOC JR.

“Ne bucurăm că am ajuns la această vârstă care impune respect. Îi așteptăm pe toți cei care iubesc liceul nostru să ni se alăture. În cei 60 de ani de existență, LPS Piatra Neamț a evoluat, având în prezent reputația unei instituții școlare de prestigiu. În acest an, elevii noștri au obținut rezultate deosebite atât la sporturile individuale, cât și la jocurile sportive”, a declarat prof. Ovidiu Țoc junior, directorul instituției.

Primul director al Școlii Sportive fost profesoara Maria Săvinescu, care a înființat și antrenat prima echipă de volei fete în Piatra Neamț. Maria Săvinescu, decedată recent, ocupă un loc aparte în cadrul expoziției găzduită de Muzeul de Istorie și Arheologie din Piatra Neamț, care va fi deschisă publicului larg pe tot parcursul acestei săptămâni. (Mesagerul de Neamț)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.