ȘTIRI MOBILE Noutăți de la WhatsApp

* Qualcomm va lansa Snapdragon 845 (procesorul oferit producătorilor de telefoane mobile pentru 2018), în decembrie 2017, în cadrul ”Snapdragon Technology Summit”. Evenimentul va avea loc în perioada 4-8 decembrie, în Maui (Hawaii).

”Lansat” este doar un fel de a vorbi, deoarece chip-ul va intra în producție abia în primăvara anului 2018, când sunt așteptate pe piață telefoanele de top ale companiei sud-coreene Samsung – S9 și S9+. Acestea, dotate cu Snapdragon 845, sunt destinate inițial în exclusivitate pieței nord-americane.

Alți producători de smartphone-uri vor trebui să aștepte, dacă vor să-și utileze terminalele cu Snapdragon 845, deoarece Samsung a achiziționat deja primul lot de procesoare în totalitate. Același lucru s-a întâmplat și în cazul Snapdragon 835, utilizat pentru S8 și S8+.

În 2017, ceilalți mari producători au fost nevoiți să își amâne lansările de terminale, pentru a se asigura că pot dispune de acest procesor.

* WhatsApp oferă posibilitatea de a șterge mesajele după ce au fost trimise. Sunt, însă, câteva lucruri de precizat. Mai întâi, opțiunea funcționează doar 7 minute după trimiterea mesajului. În al doilea rând, ștergerea mesajului nu oferă nici o garanție că acesta nu a fost văzut, totuși, de destinatar. De asemenea, cel care șterge nu va primi nicio notificare în cazul în care ștergerea a eșuat.

* Compania chineză Huawei anunță că propriul AppStore va fi disponibil și pentru Europa, în primul trimestru al anului 2018. Anunțul a fost făcut la finele lunii octombrie, în cadrul ”Huawei Eco-Connect Europe”, eveniment derulat la Berlin.

Huawei a dezvăluit că mai mult de 240.000 de dezvoltatori de aplicații și jocuri s-au alăturat acestei platforme și că, în cursul anului trecu, compania a plătit dezvoltatorilor peste 400 de milioane de dolari.

Alături de AppStore, va fi oferit și Huawei Video Service, un serviciu ad-free, care va oferi conținut global sau local.

Toate terminalele Huawei care urmează să apară în primul trimestru din 2018 vor avea preinstalate AppStore și Video Service. (M. CONSTANTINESCU)

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.