Vânători-Neamț: Șeful Poliției Locale renunță la funcție în 2018

pietricica turism

Vasile Săvoiu, șeful Poliției Locale Vânători-Neamț, anunță că anul viitor se retrage din funcție: “Știu sigur că nu voi mai sta alți 11 ani pe această funcție”. El este șef al Poliției Locale din 2006, în urma unui concurs, iar principalul motiv al retragerii este că își dorește să petreacă mai mult timp cu nepoții și familia. “Este posibil ca până la sfârșitul anului viitor să mă retrag din funcție, chiar dacă mai sunt în putere și pot îndeplini atribuțiile în continuare”, a spus Vasile Săvoiu.

El ne-a mărturisit că, în toți acești 11 ani de activitate, a avut și are o colaborare foarte bună cu cei din conducerea primăriei: “Suntem prezenți la toate evenimentele din comună, de Crăciun, de Anul Nou, de Bobotează, de Sf. Ioan, de Paște, de Înălțare, de ziua comunei, la manifestări culturale sau la fiecare eveniment religios de la mănăstirile din comună. Au fost multe sacrificii, dar nu îmi pare rău. Îmi voi face datoria până în ultima secundă când voi pleca. Mi-a fost dragă această meserie și asta am făcut toată viața. Dar, de la o anumită vârstă simți nevoia de mai mult timp liber. Îți dorești să stai mai mult cu copiii, cu nepoții, cu familia. Îmi doresc să am timp liber să mă plimb cu nepoții prin parc”.

Vasile Săvoiu a fost șef de post în Vânători-Neamț din anul 1986 până în anul 2006. Prin experiența dobândită în toți acești ani, Vasile Săvoiu oferă și niște sfaturi celui care îl va înlocui: “Cel care va ocupa această funcție trebuie fie selectat atent și să aibă cunoștințe solide în acest domeniu. Un șef de poliție locală sau de poliție națională trebuie să fie pregătit și din punct de vedere juridic, pe lângă faptul că trebuie să aibă și experiență”.

Vasile Săvoiu este de loc din comuna Bălțătești, este căsătorit și are două fete: una lucrează ca polițist în cadrul IPJ Neamț, iar cealaltă este consilier juridic. (C.T. STURZU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.