Acasă Actual EXCLUSIV FOTO Cum a trecut Geanina Sechel de la speranță la moarte

EXCLUSIV FOTO Cum a trecut Geanina Sechel de la speranță la moarte

Cazul Geaninei Sechel, tânăra care a murit în Spitalul Județean Neamț la numai o zi după ce a născut o fetiță, vine să demonstreze, încă o dată, deși chiar nu mai era nevoie, că Sănătatea este un sistem profund bolnav și se hrănește, din nefericire, cu viețile oamenilor.

Până să-și termine autoritățile anchetele începute în acest caz, în vreme ce familia și apropiații o plâng pe Geanina, vă prezentăm mesajele schimbate de tânăra mamă cu soțul ei, Cătălin Sechel, dar și cu una din prietenele ei bune. Mesajele ilustrează ultimele ore ale Geaninei Sechel, aproape ca un documentar, însă, mai mult decât atât, arată o tânără mamă, plină de speranță că se va face bine și că va ajunge acasă, la soțul ei, să-și crească fiica. N-a mai ajuns, fiindcă, în cazul Geaninei, linia de la speranță la moarte a fost subțire de tot și, în ciuda eforturilor și speranței ei, a fost tăiată brutal. Nu se știe de cine, nu se știe cum, nu se știe de ce. Se știe doar că Geanina Sechel a murit.

În acea zi fatidică, Cătălin i-a trimis soției sale un mesaj, fără să știe că întrebarea sa n-avea să mai primească răspuns: ”Puiu ești b(i)n(e)?”. Era 21.39. După cum au povestit medicii în celebra conferință de presă post factum (vezi aici), la acea oră, Geanina era deja la ATI, în pragul stopului cardiorespirator. Fusese adusă în această secție la 21.25, după mai bine de patru ore în care a avut pulsul mult peste normal.

Puiu dacă dormi dă-mi sms când te trezești. Eu mă pun să dorm. Noapte bună. Te pup și te iubesc”. Este ultimul mesaj trimis de Cătălin către Geanina, la 21.59. Pe care n-a mai apucat să-l citească. Era în manevre de resuscitare. La 23.03 i s-a declarat oficial decesul.

* Primele probleme – puțin înainte de ora 17

* Așteptarea istovitoare a cardiologului care nu mai vine…

Pe la aceeași oră 19, Geanina discuta, tot prin mesaje, cu o prietenă bună. Îi spunea că i-a fost luată fetița, fiindcă ea era pe aparate și bebelușul era agitat. În continuare, se făceau două ore de când aștepta cardiologul. Apoi, la 19.44, îi spune prietenei că se descarcă telefonul și nu-l poate pune la încărcat. După care s-a dezlănțuit iadul.

* Mesajul la care n-a mai răspuns nimeni…

Mesajele de atunci sunt sfâșietoare acum, când se cunoaște deznodământul acelei zile. Însă lucrurile sunt departe de a fi încheiate. Trebuie stabilit cu exactitate ce s-a întâmplat în acele ore, ce (sau cine) a funcționat prost, cine și ce trebuie să facă pentru ca tragedii de acest fel să nu se mai repete. (D.O.)

FOTO: Mesagerul de Neamț

7 COMENTARII

  1. Cum să se miște lucrurile în bine când lucrurile sunt cum sunt? A se vedea mai ales ce se întâmplă la spitalul de la Roman de exemplu. Cum persoane incompatibile devin singurii candidați la concurs, cum persone ce ar trebui pensionate ia concursul cu cea mai mare medie din istoria spitalului și muuuulte altele. Până nu se vor promova oameni pentru oameni, cu respect față de jurământul depus nu se va schimba nimic. A venit ministrul sănătății la Roman, s-a schimbat ceva? Nimic! Ăsta e tristul adevăr și singurii care suferă cu adevărat sunt oamenii simpli..

  2. Anonim
    Eu am lucrat in spitalul judetean Piatra Neamt si Dr C… e de o comoditate si o nsimtire de nemaivazut. Ori de cate ori e ea de garda are cele mai multe decese in garzi.

  3. Doctori doar pe hârtie ca la practica sunt varza! Mai bine naști acasă ești mai în siguranță decât la spital! Păcat de ea ca avea toată viața înainte! Săracul îngeraș creste fără mama din cauza lor 🙁

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here