FOTO Moș Crăciun – PES Activist pentru șase frați sărmani

Sărbătorile de iarnă sunt prilejul cel mai potrivit pentru fapte bune și pentru a vedea nevoile celor din jur, mai puțin favorizați. Sigur, asta ar trebui să se întâmple în fiecare zi, însă cu atât mai mult când se apropie Crăciunul, când fiecare casă ar trebui să celebreze Nașterea Domnului și fiecare copil ar trebui să primească măcar un dar de la Moș Crăciun.

Pornind de la această idee, Carmen Nastasă, coordonatoarea PES Activists Neamț, a fost mesagerul lui Moș Crăciun pentru o familie cu șase copii, din cartierul Vânători al Pietrei. A fost o nouă acțiune din campania ”Zâmbetul de Sărbători”, prin care se dăruiește bucurie oamenilor sărmani.

Bucuriile iernii pot fi născocite din orice, important este să fie oameni cu sufletul mare, care să își dorească să le producă. Pentru că aceia care le așteaptă sunt, din nefericire, cu nemiluita”, spune Carmen Nastasă.

Așa se face că, în duminica lui 10 decembrie, la orele prânzului, mesagerul Moșului a bătut la ușa familiei Boz, din Vânători, acolo unde mai mulți copii stăteau pitiți la căldură, într-o cameră sărăcăcioasă, dar curată. Când se așteptau mai puțin, copilașii s-au trezit cu darurile trimise de Moș Crăciun și, în cămăruța în care n-a fost niciodată un pom de iarnă, începând de ieri este unul.

1
3
4
5
6
7
8
9
10
2

Știam de existența acestei familii și m-am pregătit să merg la cei cinci frați cu ce am crezut eu de cuviință că le-ar trebui. Prima grijă a fost să le duc brad și cele necesare pentru împodobirea lui. Apoi le-am cumpărat cadouașe, pentru că, nu-i așa, un brad fără daruri sub el, nu e complet! Împreună cu copilașii am așezat globurile în brad, beteala, ne-am bucurat de o zi care pentru ei începuse ca oricare alta! Emoția pe care am trăit-o e greu de povestit! Nu sunt cuvinte să relatezi cum niște mânuțe tremură, atârnând glob cu glob pe ramurile bradului, parcă temându-se să nu deranjeze vreun ac de pe crengi! Cum ochișorii scăldați în lacrimi caută să vadă ce a mai trimis Moșul! Cum cuvintele se rostogolesc în gât și nu mai prin contur, ca să înțelegi ce ar vrea un copil fericit să spună! Îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a ajutat și în acest an să duc mai departe tradiția de a ferici câțiva copii nevoiași! Trecând printr-o astfel de experiență, îmi dau seama cât de nedrepți suntem atunci când ne plângem, deși avem destule! Numai văzând un copil care strânge în brațe o căciuliță ori o pereche de șosete realizezi ce lucruri mari se pot întâmpla printr-un gest atât de mic și cât de aproape este fericirea! Am plecat uluită de la Vânători… I-am strâns în brațe pe acei copii sărmani și din nou mi-am promis că și anul viitor voi duce o scânteie de fericire într-o casă unde e liniște, e cald, dar niciodată Moșul nu i-a găsit adresa”, a povestit Carmen Nastasă, după ce a plecat de la Mihăiță, Alexandru, Luca, Maria și Gabriela.

Anul trecut, mesagerii lui Moș Crăciun de la PES Activists au dus bucurie la Ghigoiești, unde patru copii fuseseră lăsați în urmă de mama lor, care plecase în străinătate, uitând că are prunci. Cu un an înainte, Moș Crăciun i-a purtat pașii lui Carmen Nastasă la Văleni, la o familie săracă, unde a împodobit bradul și a lăsat daruri pentru cei doi copii, ambii premianți.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *