IT&Gadget Seria X a Motorola revine în forță în 2017 cu generația 4

Cu ceva vreme în urmă, în 2015, terminalul fanion al companiei Motorola, X-ul, a avut ceva probleme, astfel că, anul trecut, a fost înlocuit cu Moto Z. În 2017, însă, seria X revine în gama medie a Motorola și este acum la a patra generație.

Gama medie de la Motorola este destul de aglomerată în 2017, iar Moto X4 se plasează între G5S Plus și Z2 Play. Moto X4 are cel mai bun chipset – Snapdragon 630 -, care ar trebui să aducă avantaje utilizatorilor pe partea de grafică și în privința conexiunii Wi-Fi. Ecranul este mai mic pe X4 decât pe celelalte două, dar probabil diagonala de 5,2 inch va atrage iubitorii de telefoane compacte. X4 vine cu o cameră dublă în spate și o configurație medie, poate face portrete cu fundal neclar, iar camera primară din spate, de 12 megapixeli, are autofocus dual pixel.

* Cadru din aluminiu și Snapdragon 630

Motorola Moto X4 are cadru din aluminiu, iar sticla este protejată cu Gorilla 3. Afișajul de 5,2 inch este de tip LCD IPS, oferind o rezoluție 1.920×1.080 pixeli. X4 folosește Qualcomm Snapdragon 630, un procesor octacore de 2.2 GHz Cortex-A53, iar chipset-ul video este Adreno 508.

Sunt două variante de memorie RAM – 3 GB/4 GB – ca și două variante în privința spațiului de stocare – 32 GB/64 GB -, dar există și posibilitatea extinderii cu un card microSD. În spate sunt două camere foto. Cea principală este de 12 megapixeli și oferă înregistrare video de 2160 p. Camera secundară este tot de 12 megapixeli, cu o deschidere de diafragmă f/2.2. Camera frontală are o rezoluție de 16 megapixeli, o deschidere de diafragmă f/2.0, focalizare fixă, înregistrare video de 1080 p/30 fps. În plus, camera frontală are un mod adaptabil la lumină slabă de numai 4 megapixeli.

Moto X4 este motorizat de Android 7.1.1 Nougat, cu multe personalizări ale celor de la Motorola. Terminalul este dotat cu o baterie 3000 mAh Li-Ion. Pe partea de conectivitate, se respectă standardele în domeniu: SIM/dual SIM, USB 2.0, Wi-Fi a/b/g/n/, GPS, GLONASS, NFC, Bluetooth 4.2. De asemenea, Moto X4 are senzor de amprentă montat frontal, radio FM, mufă căști de 3,5 mm și difuzor unic frontal.

* Nougat cu… moto-îmbunătățiri

Motorola X4 utilizează Android Nougat, nefiind timp suficient pentru a pune la punct un sistem bazat pe Android Oreo. Cum se întâmplă de obicei cu terminalele Motorola, interfața este minimalistă, foarte aproape de sistemele Android obișnuite, cu doar câteva îmbunătățiri pe ici, pe colo. Îmbunătățirile  sunt pe patru categorii principale: Moto Key, Moto Display, Moto Voice și Moto Actions.

Moto Key este o aplicație de autentificare, care servește ca administrator de parole, pe de o parte, și ca mijloc de conectare la tabletă sau laptop, pe de altă parte.

Moto Display are un design de ceas actualizat, cu un inel de baterie integrat, o nouă temă în albastru și răspunsuri directe din afișajul activ blocat. Nu există nicio modalitate de a schimba culoarea, dar puteți selecta ce aplicații să fie blocate și detaliile care trebuie afișate.

Moto Voice nu mai lucrează exclusiv cu Google Search și este, acum, asistent independent.

Cât privește Moto Actions, am văzut cele mai multe dintre aceste caracteristici la alte smartphone-uri. Totuși, remarcăm faptul că senzorii telefonului captează mișcarea în timp ce întindeți mâna spre acesta, activând afișajul pentru a putea vedea notificările.

M. CONSTANTINESCU

Sursa: GSMArena.com

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *