Taximetrişti revoltaţi la Târgu Neamţ

Taximetriştii din Târgu-Neamţ sunt nemulţumiţi de faptul că pe locurile de parcare din staţia din zona Unirea (pentru care ei plătesc taxă anuală la primărie) parchează, nu de puţine ori, alţi şoferi cu treburi la piaţă sau la frizerie. Ei mai sunt revoltaţi şi de pirateria practicată de aşa-zişii taximetrişti.

“La noi, în staţia de taxi de vis-a-vis de Unirea e jale cu parcarea. Acum două luni din cauza unor şoferi care şi-au parcat maşinile pe locurile noastre de taxi rezervate am fost nevoit să stau cu maşina în stradă, iar o altă maşină mi-a distrus oglinda. Noi plătim aceste locuri de parcare. 298 de lei, plus viza anuală pe autorizaţie. Pe an plătim în total 500 lei la primărie. Dacă le spunem frumos că e staţie taxi şi că trebuie să elibereze locul ne ameninţă că ne lasă fără permis sau ne înjură. Au fost cazuri când ne-au agresat şi verbal sau chiar fizic. Parcă am fi gunoaiele societăţii. Înainte mai sunam la Poliţia Locală şi veneau, dar acum, nu mai vin. În staţia taxi există o plăcuţă pe care scrie că se blochează roţile maşinilor particulare parcate, dar cei de la blocări nu au venit niciodată. Nu vă mai spun că sunt şi mulţi taximetrişti piraţi care nu plătesc niciun ban la primărie, dar fac bani şi ne fură clienţii”, ne-a declarat un taximetrist.

Viceprimarul Vasile Apopei le-a recomandat taximetriştilor să cheme poliţia dacă sunt ameninţaţi: “Dacă taximetriştii se simt ameninţaţi sau agresaţi să sune la Poliţia Naţională sau la Poliţia Locală. Şoferii ar trebui să ţină cont de faptul că locurile de parcare taxi sunt rezervate de către aceştia. În legătură cu pirateria, anul viitor am în vedere ca în toate staţiile taxi să montăm plăcuţe cu numerele de înmatriculare a maşinilor taxi care au autorizaţie de la primărie”.

Costinel Vlad, comandantul Poliţiei Târgu-Neamţ, a precizat că taximetriştii evită să fie martori când se fac sesizări: “În primă fază taximetriştii trebuie să anunţe Poliţia, dacă sunt agresaţi verbal sau fizic. Dar din discuţiile avute cu cei de la Poliţia Locală am înţeles că mulţi dintre taximetrişti nu vor să se pună martori atunci când fac vreo sesizare. Taximetriştii trebuie să facă sesizare, să dea declaraţii, pentru ca noi să putem lua măsurile legale”. (C.T. STURZU)

reclama psd

2 COMENTARII

  1. Dar cand fura la aparat sau nu pun aparatul deloc si taxeaza dublu, atunci nu e nici o problema nu? Am mers de 3 ori cu taxiul in ultimul an, de 3 ori tepuit. Daca le zici ceva, risti si sa iei bataie, ca doar ei au dreptate, daca nu iti convine, mergi pe jos.

  2. Eu unul personal am o singura intrebare oare de ce de fiecaredata numai taximetristii de vizavi de UNIREA sunt nemultumiti si ceilnti nu . Ei zic ca sunt agresati dar cand ei isi fac dreptate singuri dand cu carligul de remorcare a masinii lor in masinile parcate intntionat atunci nu mai zic nimic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.