Acasă Actual Cod galben de iarnă: Împotmoliți în zăpadă

Cod galben de iarnă: Împotmoliți în zăpadă

Potrivit raportului operativ întocmit de cei de la Situații de Urgență, noaptea de 17 spre 18 ianuarie, de iarnă cu avertizare cod galben de ninsoare și viscol, s-au înregistrat câteva evenimente deosebite, însemnând autovehicule blocate în zăpadă – inclusiv o Ambulanță și un autobuz.

Alimentarea cu energie electrică a picat la Tarcău, în zonele Cazaci, Brateș, schit Tarcău și Ardeluța. Satul Tarcău era parțial alimentat, iar, din punctul de vedere al furnizorului de curent, toate aceste avarii s-au transpus în următoarele valori: o linie electrică parțial nealimentată, 20 de puncte de transformare nealimentate, 793 de consumatori nealimentați. Situația a fost valabilă până aseară, la ora 18, când a fost reluată alimentarea cu energie.

S-a stat cu ochii pe Bistrița, mai precis pe zăpor, dar și pe drumurile naționale ”predispuse la înzăpezire”. ”Nu au fost identificate drumuri blocate sau înzăpezite”, informează autoritățile județene.

Apoi, în crucea nopții, a început sarabanda autovehiculelor blocate pe drumuri. La 23.54, s-a raportat ”o dubiţă care nu poate urca pe DN 15D – Zona Dealul Mărului”, la 00.56 – o ”dubiţă cu platformă nu poate urca pe DN 15D – Zona Dealul Mărului dinspre Vaslui”, ”IPJ Neamţ ne informează că pe DN 15 D nu se poate circula deoarece un tir are pană şi blochează traficul rutier. SDN acţionează pentru degajarea tirului şi tractarea lui într-o parcare pentru a redeschide circulaţia. Poliţia ne informează că pe DN 15D – Zona Dealul Mărului dinspre Roman că au oprit circulaţia până la degajarea tirului”, la 1.05, în apropierea localităţii Bâra, dinspre Negreşti, ”un autoturism cu 4 persoane a rămas blocat în zăpadă”, ”2.20 IPJ ne informează că a fost reluată circulaţia pe DN 15D – Zona Dealul Mărului”, ”3.02 o ambulanţă SAJ, după ce a lăsat un pacient la domiciliu, a rămas împotmolită în zăpadă în localitatea Mărgineni”, ”3.40 autoturismul cu 4 persoane a rămas blocat în zăpadă în apropierea localităţii Bâra dinspre Negreşti este deblocat de utilajele de dezăpezire care acţionează pe drumurile judeţene, împreună cu SVSU Bâra”, ”3.50 ambulanţa SAJ rămasă împotmolită în zăpadă în localitatea Mărgineni este deblocată de SVSU Mărgineni”, ”5:58 un autobuz care se deplasa pe DC31 Chilia-Hlăpești a rămas blocat în zăpadă. A fost anunțat primarul comunei Dragomirești pentru a trimite un utilaj”.

Rămâne în vigoare atenționarea meteorologilor, până în această noapte, la ora 22. Care sunt temperaturile înregistrate azi-noapte, la ora 3, la Piatra Neamț, Târgu Neamț, Roman și pe Vârful Toaca, precum și care este situația zăporului pe Bistrița, puteți afla aici. (Mesagerul de Neamț)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here