Spitalul Județean Neamț are un nou manager: Același!

Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț s-a întrunit astăzi, 18 ianuarie, într-o ședință fulger, pentru a numit un nou interimar, întrucât mandatul doamnei dr. Cristina Iacob Atănăsoaie expiră pe 21 ianuarie și el NU MAI PUTEA FI PRELUNGIT.

În aceste condiții, juriștii Consiliului Județean au găsit soluția: un nou manager cu un nou interimar. Absolut întâmplător, noul interimar ale același nume cu cel vechi, Cristina Iacob Atănăsoaie, este născut în aceeași zi, a absolvit studiile în aceeași grupă și a urmat același traseu profesional.

Șmecheria pe lege este simplă: nu poți prelungi, dar îi dai alt mandat! E ca într-un joc cu retardați, în care unul se crede mai deștept decât restul, pentru că pe cei cu IQ mai mare nu-i mai interesează genul acesta de măgării.

În definitiv, la tot ce se întâmplă acum cu/ la/ în/ prin Spitalul Județean, un mandat nu mai miră pe nimeni, de orice natură ar fi el. Și, evident, tot ce i s-ar putea reproșa vechiului manager nu i se poate reproșa celui nou.

***** ACTUALIZARE: Președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Neamț, Octavian Andrei Tărăntuș Bărbuleț ne-a declarat astăzi, după ședință, că sunt ”argumente obiective și temeinice ale acestei decizii”: ”Este propunerea noastră, mai ales că e perioada scurtă, de două-trei luni, până la concursul pentru manager și nu prea își asumă nimeni pentru un timp atât de scurt. Doamna doctor a vrut să fie manager pentru perioada următoare, de până la concurs. Pentru funcția de director medical, dumneaei trebuie să găsească un coleg, nu poate să preia atribuțiile”.

Întrebată care sunt obiectivele noului mandat, scurt, la conducerea spitalului, dr. Cristina Iacob Atănăsoaie ne-a declarat că nu are timp suficient la dispoziție decât ”pentru problemele care apar în fiecare zi”. Și, chiar numai cu problemele curente, este mai mult decât suficientă treabă în Spitalul Județean de Urgență Neamț. Inclusiv organizarea concursului pentru funcția de manager care, potrivit dlui Bărbuleț, va avea loc cu siguranță în luna martie.

Actualul manager mai spune că nu vrea să participe la acest concurs, dar ”sunt absolut convinsă că se va ocupa (n.n. – funcția), sper că se va ocupa”. (C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.