Colonelul Nițică, achitat de Tribunalul Militar Iași

pietricica turism

Tribunalul Militar Iași a pronunțat astăzi, 25 ianuarie, prima sentință în dosarul în care șeful suspendat al ISU Neamț, colonelul Ioan Niţică a fost judecat pentru omisiunea sesizării: achitare.

Dosarul penal, în care a fost cercetat și judecat colonelul Nițică a pornit de la o sesizare pe care cineva, care știa exact care vor fi urmările, a făcut-o la Parchetul Militar Iași. Povestea este legată de un incident petrecut la stingerea unui incendiu de la Vînători, când un ofițer a fost atacat cu un cuţit de către un ţigan căruia îi ardea casa. Nu l-a rănit, dar i-a tăiat uniforma și oricum gestul în sine era ultraj clar. Numai că, în fața polițiștilor anunțați despre incident, ofițerul în cauză a refuzat să dea declarații, condiții în care oamenii legii nu aveau niciun temei să întocmească dosar penal. În mod normal, ultrajul ar fi trebuit raportat la IGSU, ceea ce colonelul Nițică nu a făcut, considerând că, de vreme ce nu exista un dosar penal, nu are ce să raporteze. Între timp, colonelul Gavrilescu, ofițerul care a fost ultragiat, s-a pensionat.

Dacă s-ar fi pensionat și el, colonelul Nițică scăpa automat de dosarul penal, pentru că era vorba despre o infracțiune legată de serviciu. În plus, prindea legea favorabilă, care a operat până pe 15 septembrie anul trecut și mai câștiga cel puțin 2000 de lei la pensie. El a preferat, însă, să piardă bani, dar să se judeca până la capăt. Și iată că instanța a pronunțat o hotărâre favorabilă lui. Rămâne de văzut dacă Parchetul Militar va ataca soluția.

C,M,

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.