Target politic la PMP Aripa Gavrilescu: buzunarul

pietricica turism

Înainte de alegerile locale din 2016, Partidul Mișcarea Populară se prezenta în fața alegătorilor cu o echipă de oameni care nu mai făcuseră politică, cu excepția lui Laurențiu Dulamă, președintele filialei. Persoane tinere, care, fără excepție, vorbeau destul de coerent despre un nou mod de a face politică, despre necesitatea ca autoritățile publice locale să scape de birocrație, să promoveze oamenii pe competențe reale, nu pe cele de partid. Scorurile obținute atunci, în special cel de la Piatra Neamț, au permis obținerea unei poziții de invidiat la negocierile post-factum.

Un partid declarat de dreapta, cu un președinte precum Traian Băsescu, a primit libertatea de a încheia o majoritate cu PSD-ul condus în Neamț de Ionel Arsene. La Consiliul Local Piatra Neamț, nu se putea majoritate decât cu voturile PMP. Așa că PMP a obținut posturile de vicepreședinte la județ și viceprimar la Piatra Neamț (pe care îl obținea și dacă făcea majoritate cu PNL), iar PSD a primit postul, nesperat, de viceprimar și posibilitatea de a conduce Consiliul Local. A fost un fel de alianță contra naturii, dar logică din punct de vedere politic, PMP-ul având nevoie de vizibilitate, care putea fi asigurată prin cei care au obținut funcții.

* Primul pas: îndepărtarea liderului și funcții pentru toată lumea

Când s-au văzut cu sacii în căruța municipiului, câțiva din micii și autointitulații lideri ai PMP au considerat că pot obține mai mult dacă îl vor îndepărta pe Laurențiu Dulamă de la butoane și au început să joace când dublu, când triplu. La început, au jucat cu devotament cartea PSD-ului, cerând posturi fără nicio jenă, de director la Salubritas, de director adjunct la Publiserv. În plus, că primiseră deja societatea Parking. Posturile erau menite să ajungă fix la consilierii PMP devotați PSD. Pe deasupra, alte posturi pentru rude, multe mascate în activ de partid devotat unei politici noi.

Când liberalii au promis, la București, că PMP va obține mai mult – a se citi funcții bănoase, locuri în Consilii de Administrație și alte poziții în administrație, plus contracte la firmele de partid -, consilierii locali plus Bogdan Gavrilescu au schimbat tabăra, în bunul și cunoscutul obicei balcanic, de a înfige cuțitul în spatele aliaților.

Imediat au venit răsplățile. Angajat ca șef al unui magazin onorabil de vândut pantofi, consilierul Sauciuc a cerut și i s-a dat, pe același model în care PSD-ul a dat posturi lui Jănel Iosub sau Adrian Niță, funcția de director la Salubritas. Competențe: voturile partidului din Consiliu. Abilități: puterea de a suporta orice, cu condiția de a rămâne director.

La Parking, societate privilegiată, liberalii au acceptat ca firma să lucreze în pierdere, pentru a satisface pretențiile PMP, ale cărui voturi costă orașul fără număr. În curând, vom asista la numirea unui membru PMP la Publiserv, pentru că așa s-a negociat, nu că ar exista vreo legătură între meseria de bază și reparatul drumurilor. Poate doar în caz de accidente mortale…

Mai mulți membri PMP au primit serviciu, au plecat în excursii pe banii Primăriei sau Consiliului Local. Alții au cerut pe față locuri de muncă pentru membrii de familie și chiar au făcut mofturi că nu le convine ce li s-a dat. Competențe? Soțul ridică mâna conștiincios, chiar dacă votează că se închide accesul pe strada lui pentru mașini.

Schimbarea majorității a adus o reacție a PSD. Laurențiu Dulamă a rămas fără atribuții la județ și mașină de serviciu, a fost mutat la etajul IV într-o cămăruță, biroul său fiind ocupat de administratorul public al județului. Șefii PSD au început negocieri la vârful PMP, dl. Tomac știe cam despre ce este vorba, probabil că nu și președintele Băsescu, dar asta este altă problemă, că fiecare este cu interesul lui pe care-l poate transforma în unul național. Dulamă pierduse, între timp, postul de președinte de filială, locul său fiind luat de Gavrilescu, care a început să viseze frumos. Se vede primar, deocamdată interimar, trăgând cu ochiul la comunicatele DNA, în speranța că va putea face singur fotografii prin piață sau la statuia lui Eminescu. Cu condiția sine qua non ca Dragoș Chitic să fie suspendat.

* Maeștrii gafelor

Conferințele de presă ale PMP sunt adevărate capodopere de dilentatism, cu excepția fursecurilor pregătite conștiincios pentru presă. Anunță că vorbesc despre organizația municipală și vin directorii puși politic să conducă societăți municipalității și vorbesc despre acestea. Sintagma ”la mine la societate” a devenit extrem de cunoscută și sună a naibii de bine când vine de la un Sauciuc care nu știa când a fost numit director și nici că Salubritas nu era  societate pe pierdere. Cu mențiunea că, înainte de a fi trecut de Dulamă pe o listă, acesta știa doar cum se plătește o factură de gunoi și nu visa că va ajunge să plece pe banii orașului la Bergama, doar prin voturi PMP-iste.

Bogdan Gavrilescu are o singură mare calitate: a dovedit că, pe funcția de viceprimar, se poate și mai rău decât un Ouatu sau o Monda. Dintr-un declarat ”investitor privat”, care ”vine din economia reală” – a se citi un bar puternic fiscalizat – s-a transformat într-un politruc trist, fără imaginație, fără scrupule, care și-a tatuat pe CV toate apucăturile unor politicieni mai vechi.

Gafa de a publica o hârtie stupidă venită de la PNL, semnată Ludovic Orban, ne arată toată micimea și interesele unor așa-ziși politicieni locali, girați cu seninătate de la centru, duce undeva spre maxima prostie politică.

https://mesagerulneamt.ro/wp-content/uploads/2018/01/pmp.pdf

Așa am aflat că, în decembrie 2017, Biroul Executiv PNL a emis o decizie care recunoaște o alianță încheiată mai înainte cu PMP (când, băieți frumoși și dornici de o nouă politică?!) pentru majorități în UAT-uri, dar condiția musai obligatorie este ca fiecare să-și păstreze funcțiile obținute. Nu mai conta că PMP le-a obținut de la PSD. Așa a acceptat Romel Bîrjoveanu că societatea Parking este suportabilă și e mai mare nevoie de bani, că Sauciuc are calități de manager de pe vremea când se juca la grădiniță prin gunoaie, că Ghineț se poate ocupa de drumuri, etc.

Fără ajutorul gafeurilor de la PMP, n-am fi aflat cât de ambetați sunt cei din Biroul Executiv al PNL atunci când vor o majoritate la Piatra Neamț. Direcția de la București este clară, fără glumă: se angajează să nu voteze niciun proiect al PSD sau ALDE, indiferent care o fi el și indiferent unde o fi el promovat! Stupizenia celor scrise este maximă, mai ales că nu se vorbește de niciun fel de sancțiuni pentru cei care o încalcă. Bașca, s-ar putea rătăci un proiect bun printre multe proaste! Ar fi interesant de văzut, de exemplu, cum au votat consilierii județeni în decembrie inițiativele lui Ionel Arsene, șeful PSD.

Documentul în sine este un fel de glumă proastă și Gavrilescu, ca un demn președinte de partid, spune că l-a făcut public la presiunea celor din PNL, cu mențiunea că, aici, PNL ar trebui citit Dragoș Chitic, interesat să arate lupul celor din PSD.

* Target politic: ieșirea din buzunar!

După recenta conferință de presă, PMP a emis și ceva numit pompos comunicat. O însăilare de cifre, date, nume, manifestări, la nivelul unui elev de școală primară dintr-un sat fără curent electric și semnal la telefon. O simplă lectură a programului propus pentru 2018 este un test de răbdare. Plus efortul de a înțelege ce a fost în capul autorului.

Glorioasă este o concluzie din materialul cu pricina, care merită să rămână consemnată pentru istorie: ”ŢINTA noastră este să devenim al treilea partid din judeţul Neamţ şi pentru aceasta trebuie să ne apropiem de 10% din numărul de voturi, la cele două alegeri, în caz contrar vom rămâne un «Partid de buzunar»”.

Cu mențiunea că, la locale, PMP a fost la 10% în municipiul Piatra Neamț, cât timp lumea a crezut că vin oameni noi și dornici să se pună în slujba comunității, rămâne recunoașterea faptului că, în acest moment, Bogdan Gavrilescu conduce un partid legat, ca imagine, de buzunar. Să întrebăm al cui buzunar și cât de mare încăpător este? (Valentin BĂLĂNESCU)

* Raport jenant de activitate

Cam atât face un partid care a primit un sediu de fițe în Piatra Neamț, care se lăuda cu oameni noi și idei pe măsură.

 • ACŢIUNI 2017:

– Depuneri de coroane cu ocazia unor evenimente;

– Cupa PMP Neamţ la baschet;

– Igienizarea albiei pârâului Cuiejdi – zona Subdărmăneşti;

– Ecologizarea dealului Cozla si a Lacului ”Izvorul Muntelui” Bicaz;

– Participarea cu reprezentaţi ai PMP Neamţ, la acţiunea de împădurire a Parcului aparţinând Mausoleului de la Mărăşeşti;

– Cadouri pentru copiii nevoiaşi, cu ocazia sărbătorilor de Paşti şi Crăciun;

– Susţinere unor cazuri sociale la începutul Anului Şcolar;

– Acţiuni de Ziua Naţională a României – împărţire de steguleţe.

* Motive să votăm PMP

Cam ce-și propune un partid care vrea să atragă voturi în județ. Tinerii neangajați în politică, oamenii de afaceri, locuitorii din comune vor fi extaziați când vor afla că PMP-iștii se ocupă de cazuri sociale, plantează pomi, joacă șah și/sau baschet.

 • ACŢIUNI 2018:

– Cupa PMP la baschet, ediția a II-a;

– Igienizarea/ ecologizarea pe albia unor cursuri de ape;

– Cadouri pentru copiii nevoiaşi cu ocazia sărbătorilor de Paşti şi Crăciun;

– Susţinere unor cazuri sociale din judeţ;

– Cupa PMP la şah – Ediţia I;

– Campanie plantare copaci.

1 COMENTARIU

 1. Câinii latră, caravana trece! Asta este filozofia lor de viata, în caz că au vreuna. Dvs scrieți, noi citim și… ei își rod in continuare nonșalant osul.
  Generația nouă de politruci, autointitulați “oameni de afaceri cu experiență în privat”, de fapt niște oportuniști jalnici cu morgă de politicieni noi și “nepătați”, garnisiți bine cu diplome, cat mai multe.Chiar nu are nimeni interesul să citească cu atenție CV-urile ăstora? Că uite-așa, am mai remarca și noi că licențele și masteratele au venit odată cu ” politichia” și uneori, chiar și-așa, foarte târziu.
  Dar până s-o prinde plebea, ei își vor fi făcut cărțile și se vor fi cocoțat confortabil intr-un fotoliu de senator sau deputat. Şi uite-așa, își vor asigura macar patru ani de somn zdravăn pe bani publici, la adăpostul anonimatului asigurat de funcția de parlamentar, cu promisiunea unei pensii frumușele, care să-i lipsească de griji.
  Iar noi nu facem decât să ne întreb retoric: quo vadis?
  Doar atât?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.