De week-end: culisele bătăliei pe funcții în Neamț

Demisia deputatului Munteanu, scandalul celor 100 de mii de euro în care a fost prins Ionel Arsene, discuțiile privind locul eliberat de Munteanu, cel ce se poate vacanta la Prefectură, după ce mulți vorbesc despre pasiunea unor din instituție pentru activități de înregistrare-redare, au dat startul luptei pentru funcții și poziții de influență.

Locul de deputat al lui Ioan Munteanu ar trebui să revină, de drept, lui Viorel Stan, dacă nu cumva vrea să rămână el pe o funcție unde contestatarii săi susțin că se pot obține venituri cel puțin triple decât la nivel de deputăție. Plus influență. Evident că n-au dovedit aceste lucruri dar gura lumii slobodă. Postul său este dorit, că tot e la modă acum, de doamne, care oricum se dovedesc mai active. Pe listă nu lipsește Florentina Moise, directoarea Casei Corpului Didactic, venită pe filiera UNPR și care, împreună cu Ciprian Șerban au dat o mână de ajutor PSD-ului înainte de alegerile locale. Handicapul ei ar fi lipsa de experiență și reacțiile celor care nu predau la clasele primare și a profesorilor care nu au de ce să se spună disciplinei de partid. Nu că ar ține cineva cont de ei, dar în cazul acesta gura lumii ar fi și mai slobodă decât în cazul lui Stan.

Un alt nume vehiculat ca viitor inspector general ar fi al directoarei de la Colegiul Tehnic de Transporturi Piatra Neamț, prof. Ana-Maria Hogea. Avantajul ei ar fi că a condus un liceu, fără mari rezultate școlare, dar cu destule probleme, că are susținerea senatoarei Emilia Arcan, ceea ce poate facilita numirea ca interimar, că e din Piatra Neamț și are informații la prima mână din sistem. Dezavantajul este că nu se știe exact pe cine are ca adversar dintre cei care mai au un cuvânt de spus în PSD.

Florentina Moise ar mai fi în cărți și pentru postul de prefect dacă nu l-a putut obține pe cel de subprefect. Discuțiiile vin în contextul în care în PSD se vorbește tot mai mult despre imposibilitatea de a continua a lui Vasile Panaite, actualul prefect, având în vedere ipostazele în care apare ca martor în dosarul deschis de DNA Bacău lui Ionel Arsene.

Postul lui Panaite ar fi vizat și de Vlad Angheluță, care a mai fost pe-acolo și în mod sigur s-ar simți mai bine și mai sigur decât la Apa Serv, unde sunt probleme vechi și care fac cu ochiul multor instituții ale statului. Evident că și mai mult l-ar bucura un post de deputat, dacă cei din fața sa ar renunța.

Trecem peste cei care fac de vreo săptămână tot felul de calcule pentru funcția ocupată acum de Ionel Arsene.

( Mesagerul)

alegeri locale psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.