Dragoș Chitic: ”Am început să mă întreb dacă dna Vîrlan chiar lucrează în Primăria Piatra Neamț”

Conform metodei sănătoase ”în săbii să ne tăiem sau în luptă să ne luptăm”, Dragoș Chitic și Luminița Vîrlan au ales să se înfrunte confrunte în declarații făcute în fața presei. Ineditul situației nu stă în poziția politică a celor doi – domnul este șeful organizației PNL Piatra Neamț, doamna este șefă peste organizația PSD Piatra Neamț – și nici măcar în trecutul comun pe care îl au cei doi protagoniști. Nu, ineditul vine din faptul că și prezentul îi leagă pe amândoi, Dragoș Chitic fiind primarul municipiului, iar Luminița Vîrlan fiindu-i viceprimar. Cu toate acestea, au ales să se cerceteze și să-și răspundă în mod cât se poate de public și bine înregistrat video.

Mănușa a aruncat-o zilele trecute Luminița Vîrlan, când nu doar că l-a căutat la transparența achizițiilor pe primarul Chitic (vezi aici), dar l-a mai legat și de creșterea numărului de salariați ai primăriei, în contextul deloc favorabil al majorării taxelor și, mai ales, impozitelor locale (vezi aici). Dna Vîrlan, ca președinte de organizație și viceprimar, a spus că banii adunați de la pietreni oricum nu acoperă gaura din bugetul primăriei și că puteau fi găsite alte surse sau se puteau face reduceri pe ici, pe colo, prin părțile esențiale. Lovitura a venit pe bază de cifre: în ianuarie 2016, Primăria avea 156 angajați, în ianuarie 2017 – 166, iar în ianuarie 2018 sunt deja 193, strict angajați ai primăriei, fără  Direcția Taxe și Impozite, Direcția de Asistență Socială, Poliția Locală sau alte instituții subordonate ori coordonate de primărie.

Replica lui Dragoș Chitic a venit nu prompt, dar tot eficient. ”Au ratat o nouă ocazie să tacă”, a spus dl. Chitic despre social-democrații care au susținut conferința de presă zilele trecute. ”Eu, după ce am urmărit afirmațiile de acolo, am început să mă întreb dacă doamna viceprimar chiar lucrează în Primăria Piatra Neamț”, a adăugat acesta, explicând și ce e cu creșterea numărului de angajați, și ce e cu transparența achizițiilor publice la primărie.

Declarația lui Dragoș Chitic:

 

alegeri locale psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.