DSP Neamț invitată să ancheteze moartea gravidei de la Roman

Direcția de Sănătate Publică Iași afirmă public că omologii de la Direcția de Sănătate Publică Neamț trebuiau să facă anchetă la Spitalul Municipal de Urgență Roman în cazul Georgianei Bianca Cimpoi, gravida de 27 de ani care a murit la Iași, la câteva ore după ce a fost adusă de la Roman.

Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iași spune că „S-a solicitat un punct de vedere de la cele trei spitale din Iași și copii după documentele medicale. Direcția de Sănătate Publică va face o cercetare, pentru că ancheta ar trebui făcută la spitalul din Roman. De asemenea, s-a solicitat și raportul medico-legal de la Institutul de Medicină Legală din Iași. După ce vom avea toate documentele, se va întruni comisia de analiză profesională a deceselor materne care va analiza cazul“, citat de bzi.ro astăzi, 14 ianuarie.

Afirmația celor de la DSP Iași vine după ce vineri, 12 ianuarie, instituția a trimis DSP-ului Neamț o adresă în acest sens. Dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt din Neamț, ne-a declarat inițial, tot vineri, răspunzând la întrebarea noastră dacă se face control de fond la Spitalul Roman, că este în curs doar unul de rutină, cel pentru avizarea anuală a autorizației sanitare de funcționare. Purtătorul de cuvânt a mai spus că s-a primit de la Iași un document medico-legal, iar ulterior a revenit și a precizat că „documentul primit este de la DSP Iași, un raport al decesului, fără cazul decesului, doar stop cardiorespirator scrie”.

Conducerea Spitalului Roman nu a mai răspuns la telefon  pentru a preciza dacă se verifică afirmațiile medicilor din Iași, care au spus că gravida a fost adusă prea târziu de la Roman. Dacă se verifică și în ce măsură medicii de la Spitalul Roman – infecționistul, neurologul – au finalizat investigațiile făcute gravidei în cursul zilelor de 8 și 9 ianuarie, cât a stat internată aici. Întrebarea vine logic după ce medicii legiști din Iași au constatat la necropsia efectuată joi, 11 ianuarie, că Georgiana Bianca Cimpoi avea un edem cerebral (sesizat în urma investigațiilor CT de la Roman, după cum ne-a declarat managerul dr. Maria Andrici) și condensare pulmonară posibilă din cauza unei pneumonii la ambii plămâni.

Dacă gravida în 27 de săptămâni a plecat de la Spitalul Roman și a decedat după ce a trecut pe la trei spitale din Iași – Maternitatea „Elena Doamna”, Spitalul de Neurochirurgie și Spitalul de Boli Infecțioase – unde medicii au examinat-o pentru a afla ce are, pe baza documentelor medicale cu care a venit de la Roman („prea târziu”) spun aceștia, este evident că se impun verificări la Spitalul Roman. Cu atât mai mult cu cât medicii ieșeni declară că boala genetică de care Georgiana suferea (distrofie musculară Duchenne) nu poate fi pusă în legătură cu infecția gravă descoperită la Spitalul de Neurochirurgie Iași, unde ea a fost adusă în comă profundă (https://www.bzi.ro/se-face-ancheta-in-cazul-mortii-georgianei-tanara-gravida-avea-plamanii-plini-de-infectie-si-creierul-umflat-dar-a-fost-tratata-pentru-durere-636771 ) și i-a determinat pe medici s-o transfere la Spitalul de Boli Infecțioase, unde a și murit. La Spitalul Roman a stat internată 2 zile fără să i se fi stabilit un diagnostic și cu o medicație destinată durerii și inflamației, fără legătură cu infecția din corpul ei.

(C.I.)

FOTO: Facebook/ Bianca Cimpoi

One comment

  • eu

    ianuarie 14, 2018 at 6:03 pm

    TIMP PIERDUT

    TOT SPITALUL VA AVEA CÂȘTIG DE CAUZĂ

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *