O tânără din Roman, însărcinată, a murit după ce a fost plimbată pe la trei spitale din Iași

Georgiana Bianca Cimpoi, în vârstă de 27 de ani, din Roman, însărcinată în 21 de săptămâni, a murit marți, 9 ianuarie, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, după ce fusese internată la Spitalul Municipal de Urgență Roman și, trimisă la Iași de luni, în alte două unități medicale de aici.

Tânăra a fost internată, inițial, vineri, 5 ianuarie, la Spitalul din Roman. Managerul spitalului romașcan declară că femeia s-a prezentat atunci la internare de zi, pentru consult și analize la medicul ginecolog care a avut-o în observație pe toată durata sarcinii. ”I s-au făcut analize. Din câte reiese din foaia de observație, leucocitele erau ușor crescute, dar acest parametru este dat și de sarcină. A revenit luni, 8 ianuarie, la spital, acuzând dureri de cap și vărsături, a fost internată pe secția obstetrică-ginecologie la doamna doctor Apetrei, medicul ei ginecolog, tocmai pentru a o supraveghea și a depista cauza cefaleei. Femeia avea în antecedente o distrofie musculară Duschenne, o boală genetică, și o scolioză operată în copilărie, cu tijă metalică. Pacienta era imobilizată în scaunul cu rotile, nu se deplasa altfel. I s-au repetat analizele, i s-a făcut ecografia de sarcină – sarcina era fără probleme aparente – un consult neurologic, i s-au recomandat antalgice și hidratare. Neurologul a recomandat și RMN, dar nu se putea efectua din cauza tijei metalice, recomandă dexametazonă, după care cefaleea cedează în intensitate. În data de 9 ianuarie, la vizită, pacienta se plânge din nou de durere la mișcarea coloanei cerebrale, i se recomandă consult boli infecțioase și computer tomograf. La CT, medicul care a interpretat rezultatul evidențiază un aspect discret de edem cerebral. Medicul de infecțioase evidențiază o pacientă conștientă, afebrilă, fără vărsături, cu cefaleea, din spusele pacientei, de o intensitate mai scăzută decât în ziua precedentă și redoarea cefei, adică durerea apărută la coborârea bărbiei în piept. Atunci, doamna doctor ginecolog, ținând cont de boala de fond a pacientei, a sunat la Iași, la Maternitate, la medicii de gardă, a prezentat cazul și a obținut avizul de un transfer, pentru că, la momentul respectiv, dacă medicul infecționist nu a evidențiat altceva, la CT nu a ieșit decât edemul cerebral. Normal că medicul ginecolog a optat pentru obstetrică-ginecologie. A obținut avizul, în jurul orei 15-15,30, pacienta a fost transportată cu ambulanța la Iași. La plecare, pacienta avea o stare generală bună, un scor Glasgow de 13-14, din 15, adică reactivă, ușor somnolentă, dar conștientă, cooperantă. Mai departe… și doamna doctor a rămas surprinsă de această evoluție”, a declarat dr. Maria Andrici.

Ce s-a întâmplat la Iași a povestit dr. Mihnea Hurmuzache, directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, acolo unde Bianca Cimpoi și-a trăit ultimele clipe de viață, după ce trecuse pe la Maternitatea ”Elena Doamna” și Spitalul de Neurochirurgie. Mai multe amănunte puteți citi aici.

Rezultatele necropsiei sunt așteptate, acum, și de medicii de la Roman. (C.I.)

FOTO: Facebook/ Bianca Cimpoi

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *