Reabilitarea Pediatriei – trasă pe dreapta

pietricica turism

Lucrările de reabilitare a secției Pediatrie din cadrul Spitalului Județean Neamț nu au fost reluate nici astăzi, 10 ianuarie, iar conducerea spitalului în continuare nu știe dacă și când va reveni constructorul la treabă.

Managerul interimar a declarat astăzi că ”Deocamdată, lucrările n-au început și, având în vedere perioada liberelor, gerul anunțat de meteorologi că urmează după 15 ianuarie, nu știu ce va fi. Contractul expiră, așa cum am mai spus, la sfârșitul lunii ianuarie, nu știu dacă lucrările se vor prelungi cu perioada în care constructorul nu a lucrat, domnul inginer Neacșu (de la serviciul tehnic-administrativ al spitalului – n.n.) este cel care răspunde de șantier și vom discuta după ce revine din concediu, pe data de 15 ianuarie”. Dr. Cristina Iacob Atănăsoaie a mai precizat, la finele anului trecut, că lucrările executate până acum au fost achitate către constructor.

Așa stând lucrurile, rămâne de văzut în ce condiții vor mai fi reluate lucrările, cu atât mai mult cu cât contractul expiră, constructorul și-a recuperat banii, potrivit managerului spitalului. Iar proiectul, așa cum este el, are multe ”bazaconii” fără nicio legătură cu regulile și nevoile dintr-o secție de pediatrie, după cum a semnalat de multe ori șefa secției atât Spitalului, cât și Consiliului Județean, aspecte despre care puteți afla detalii aici. Și, cel mai important, lucrările sunt făcute abia pe un sfert, dotările sunt nepotrivite, ceea ce face ca perspectiva unei denunțări în instanță a contractului să pară singura soluție pentru ca proiectantul să poată da un răspuns. Dacă se va ajunge la instanță, sigur Pediatria va rămâne o bună bucată de timp înghesuită, cu restricții la internare și cu saloane improprii cazării copilașilor bolnavi. (C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.