Pas înainte pentru clădirea nouă de la Spitalul Județean, urmează locuințe pentru medici

Realizarea noului pavilion la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a mai avansat cu un pas, poate cel mai important: finanțarea.

Unul din contractele semnate de Consiliul Județean, prin președintele Ionel Arsene, cu Ministerul Dezvoltării, prin secretarul de stat Adrian Gâdea, are în vedere extinderea Spitalului Județean cu clădirea nouă, în care vor fi mutate secțiile găzduite în prezent de spitalul vechi, cel făcut în anii ’20.

Investiția, finanțată prin PNL etapa a II-a, se ridică la 54 de milioane de lei, din care 51 vin de la bugetul de stat, iar diferența va fi asigurată de județ.

Adrian Gâdea a dat asigurări că orice probleme au existat în trecut cu plățile făcute pe PNDL, nu vor mai exista și, în principiu, constructorii să stea liniștiți că, în maximum două săptămâni de la depunerea documentelor, le vor ajunge banii. În dreptul său, președintele Ionel Arsene a declarat că modernizarea spitalului este una din promisiunile făcute nemțenilor în campania electorală: ”Sunt extrem de fericit că am semnat contractul pentru extinderea Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, un obiectiv extrem de important pentru sănătatea județului Neamț. Cred că, alături de reabilitarea spitalului vechi și a secției de oncologie, acest obiectiv va face ca unitatea noastră – Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț și secția de radioterapie, pe care o vom construi tot prin Compania Națională de Investiții, la Neamț – să fie unul din cele mai moderne și importante spitale din Moldova. Așa cum am promis încă de la început. Când am venit pe scaunul de președinte al Consiliului Județean Neamț, am spus că Sănătatea va fi una din prioritățile mele, pentru că aici, la Neamț, avem medici foarte buni și putem avea un spital județean care să ofere servicii medicale de calitate cetățenilor din județul Neamț”.

Proiectul prevede un corp nou de clădire, în care vor fi amenajate secțiile Oncologie, toate secțiile care funcționează acum în spitalul vechi (Interne, Reumatologie, Endocrinologie, Paliație, Neurologie, Hematologie, Diabet și Dermato-venerice). Va avea parter și 5 etaje, sistem central de lifturi, iar la ultimul etaj va fi amenajat un complex destinat exclusiv personalului medical al spitalului.

Secretarul de stat Adrian Gâdea a mai spus, cu același prilej, că urmează să fie realizate și locuințe pentru medici, prin Agenția Națională pentru Locuințe, spre a fi rezolvate și problemele celor care ar vrea să vină la spitalul din Piatra Neamț, dar și la cel din Roman, și nu au unde locui. (C.I.)

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *