Cand sa cumperi un sistem de alarma cu fir si cand sa optezi pentru unul wireless

Principalele componente ale unui sistem de alarma sunt senzorii, sirenele si panoul de comanda. In functie de modul in care se realizeaza conexiunea intre aceste componente, exista doua tipuri de sisteme de alarma: cu fir (cablate) sau fara fir (wireless). Majoritatea producatorilor de sisteme de alarma au in oferta lor ambele variante, insa trebuie precizat ca acestea nu “concureaza” intre ele.

Fiecare are propriile avantaje si este indicat pentru anumite spatii si in anumite conditii. Astfel, inainte de a te decide asupra tipului de sistem de alarma pe care il alegi, trebuie sa stabilesti in ce loc il vei folosi.

Sistem de alarma cu fir (cablat)

Sistemele de alarma cu fir sunt potrivite pentru obiective de dimensiuni medii spre mari, cum ar fi cladirile de birouri, depozitele mari sau fabricile. Sistemele de alarma cablate se folosesc, de asemenea, in sectoarele comerciale, mai precis in supermarket-uri si hypermarket-uri, unde este nevoie de acoperirea unor distante mari. De asemenea, aceste dispozitive sunt recomandate si in sectorul rezidential, atunci cand cladirile sunt in constructie sau trec printr-un proces de renovare completa, deoarece in acest stadiu este mai usoara implementarea lor.

Sistemele de alarma cu fir au marele avantaj de a avea componente accesibile ca pret, avand in vedere ca tehnologia folosita este una existenta de o perioada mai lunga pe piata. In plus, costurile de mentenanta sunt si ele reduse, iar dispozitivele sunt fiabile, avand in vedere ca nu depind de o conexiune la internet, care poate fi instabila.

Sistem de alarma fara fir (wireless)

Sistemele de alarma wireless sunt potrivite pentru apartamentele sau casele de dimensiuni mici sau medii, dar si pentru spatiile comerciale de mici dimensiuni. In plus, sistemele de alarma fara fir sunt alegerea potrivita pentru spatiile de locuit deja amenajate, deoarece sunt simplu de instalat si nu necesita reamenajare.

Sistemele de alarma fara fir au marele avantaj de a fi simplu de instalat, putand fi montate chiar si in locuri greu accesibile. In plus, acestea ofera flexibilitate, intrucat noi componente pot fi adaugate cu usurinta. De asemenea, in cazul in care vrei sa te muti din respectiva locuinta, sistemul de alarma wireless este foarte usor de recuperat.

In concluzie, fiecare dintre cele doua tipuri de sisteme de alarma antiefractie este recomandat in anumite situatii si nu exista niciun alt criteriu de departajare intre cele doua, cu exceptia nevoilor fiecarui cumparator. Tehnologia evolueaza constant, atat sistemele de alarma prin cablu, cat si cele wireless devin tot mai fiabile si mai performante, astfel incat decizia depinde doar de spatiul in care acestea vor fi amplasate.

La magazinul online Seku.ro gasesti o mare varietate de sisteme de alarma, atat cu fir cat si fara fir, de la producatori renumiti in intreaga lume. In plus, gasesti si camere de supraveghere, sisteme de control acces si pontaj, interfoane, sisteme de detectie incendiu, automatizari, sisteme de apel, Home Use si IT&C. La Seku.ro, vei beneficia de asemenea de sfaturile si ajutorul specialistilor, dar si de multiple avantaje privind transportul, livrarea si returul produselor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.