PMP – cuvinte grele către Consiliul Județean: ”mascaradă juridică”, ”la limita abuzului”, ”nedemocratic””

Laurențiu Dulamă, vicepreședintele Consiliului Județean Neamț și președintele PMP Piatra Neamț, a susținut astăzi, 12 februarie, o conferință de presă ca să-și explice atitudinea ”ostilă” de la ședința extraordinară a CJ, desfășurată joi, 8 februarie, despre care ați putut citi aici.

Dulamă a precizat, cu legea-n mână, că a refuzat să voteze ordinea de zi și, implicit, proiectele propuse de majoritatea PSD-ALDE, pentru că, în continuare, nu este convins că s-a respectat legea și că trebuia ca, pe proiectul privind desemnarea unui vicepreședinte să îndeplinească atribuții de președinte, să apară și numele său, nu doar al lui Ion Asaftei. Cuvintele folosite de Laurențiu Dulamă se înscriu în categoria grele și foarte grele.

Am folosit acest moment pentru a vedea dacă în CJ respectarea legilor este literă de lege. Normal şi democratic era ca, pe acel buletin de vot, să fie trecuţi doi candidaţi. Am venit cu articolul 107 din legea 215 – şi cred că această lege trebuie respectată – şi, pentru a nu fi părtaşi la această mascaradă juridică, eu şi colegul meu de la PMP, dar şi colegii de la PNL am decis să nu participăm la vot. În privinţa hotărârii emise după acea şedinţă, avem încredere în demersurile demarate de mine la instanţele responsabile, la secretarul judeţului şi la prefectură. Am depus înainte de şedinţă o sesizare prin care demonstram clar că, pe buletinele de vot, trebuia, conform legii, să fie trecute ambele opţiuni de vicepreşedinţi ai CJ. Am încredere că instituţiile sesizate vor da un răspuns în litera legii. Aştept mai întâi acest răspuns, după care, cu siguranţă, voi merge mai departe”, a declarat Laurenţiu Dulamă.

Întrebat de ce nu a fost iniţiat vreun amendament prin care să ceară modificarea buletinelor de vot, Laurenţiu Dulamă a răspuns că ”Noi, la acea şedinţă, nici nu am votat ordinea de zi, ar fi fost nedemocratic să facem vreun amendament. Interpretarea convocării şedinţei extraordinare a fost la limita abuzului, noi am primit ordinea de zi şi acel proiect cu 10 ore înainte de şedinţă”. (E.C.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *