Consilierii județeni pot să-l schimbe sau să-l confirme pe Asaftei la județ

După o perioadă de gestație de 48 de ore prin circuitele Prefecturii, ordinul de suspendare a lui Ionel Arsene, pentru perioada cât se află în arest preventiv, a ajuns la Consiliul Județean. El trebuie adus la cunoștința tuturor celor afectați de acesta, adică Ionel Arsene, Ion Asaftei, beneficiarul delegației la conducere, și toți ceilalți consilieri județeni.

În ciuda a ceea ce așteaptă toată lumea, ca secretarul județului să convoace o ședință în care să se alegă un președinte interimar dintre cei doi vicepreședinți, inițiativa – conform celor declarate chiar de Daniela Soroceanu – trebuie să aparțină consilierilor.

Va fi un test interesant pentru consilierii liberali, dacă vor uza de această inițiativă și-l vor vota pe Laurențiu Dulamă sau îl vor lăsa la butoane pe Ion Asaftei. Dacă nu vor convoca o ședință, evident, se va da apă la moară celor care spuneau că există o înțelegere cu Asaftei, negociată prin diferite locante de alimentație publică. Dacă o vor face și, de la liberali, vor lipsi doi-trei consilieri, speculațiiile vor continua tot pe aceeași linie.

Cei din PSD nu au niciun interes să convoace o ședință, pentru că singura lor opțiune este Asaftei, cu sau fără negocieri cu liberalii, iar acesta are un ordin de la Arsene, care poate fi modificat doar prin votul consilierilor.

Din acest moment, mingea a ajuns la consilierii județeni, care par foarte puțin dispuși să intre în joc. (V.B.)

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *