De ce nu vrea nimeni conducerea SJU Piatra-Neamț? Varianta CA-ului

Nici până astăzi, 6 februarie, nu fusese publicat pe site-ul posturi.gov.ro anunțul referitor la concursul de ocupare a funcției de manager al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Neamț.

Atribuția aparține Consiliului de administrație al SJU Neamț, așa cum reiese din regulamentul de organizare și desfășurare al concursului, elaborat de Consiliul Județean (CJ) Neamț. La art 5 din regulament se spune că până la a se împlini 30 de zile până la data depunerii dosarelor de înscriere, anunțul trebuie publicat la sediul spitalului și pe pagina de internet a spitalului, pe portalul posturi.gov.ro, pe site-ul CJ Neamț, într-un ziar local și național:

Dacă la avizierul și pe site-ul spitalului anunțul, împreună cu regulamentul, este afișat, la fel și pe site-ul CJ Neamț, în schimb pe posturi.gov.ro anunțul nu a fost publicat. Cum data de 1 februarie marca numărătoarea inversă de 30 de zile până la data limită de depunere a dosarelor de înscriere, adică 2 martie, este de la sine înțeles că eventualii doritori,din afara județului Neamț, nu au cum să afle în timpul util și asumat de CA-ul spitalului despre acest concurs.

I-am adresat, astăzi, 6 februarie, din nou, întrebarea actualului manager interimar al spitalului dacă se înscrie la concurs: “Nu, categoric nu, așa cum v-am mai spus. Nu vreau să fiu manager, nu am abilitățile necesare. Cred, mai degrabă, că un economist ar fi mai potrivit, el colaborează cu directorul medical”, ne-a declarat dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, cea care cu puțin timp în urmă spunea că presa e de vină pentru că nu vrea nimeni să fie manager la SJU Neamț.

Rămâne de văzut dacă, totuși, până pe 2 martie vor fi persoane interesate, însă până astăzi nimeni nu și-a exprimat în scris intenția de a participa la concurs. (C.I.)