Grija pentru imaginea Poliției la Târgu Neamț

În vremuri tulburi în care imaginea poliției este maculată de tot felul de scandaluri intens mediatizate, la Poliția Târgu Neamț a pornit o acțiune radicală pe linia anticorupției. Este cunoscut în opinia publică cazul celor patru agenți de Poliție rutieră suspectați că ar fi luat mită pentru a închide ochii la neregulile comise de unii conducători auto. Deși împotriva lor nu a fost dată nici o sancțiune, cât timp pe numele lor nu este un dosar penal, ancheta fiind la faza de începere a urmăririi penale, conducerea Poliției Târgu Neamț, probabil pentru a nu afecta în vreun fel imaginea instituției, a luat o măsură radicală. S-a considerat că e mai bine ca cei patru lucrători să fie mutaţi la alte compartimente având în vedere situaţia în care se află, aceea de suspecţi. De aceea au și fost mutaţi pe funcţii de ordine publică: unul la postul de Poliţia Vânători-Neamţ, iar ceilalţi trei au rămas la Poliţia Târgu-Neamţ. Unul ca polițist de proximitate şi ceilalţi doi la siguranţa publică. Într-un fel, tot în relații cu publicul.

Este de admirat atitudinea șefului de la Târgu Neamț, comisarul șef Victor Costinel Vlad, cunoscut altfel ca un om cu decizii mai ardelenești, care a luat această măsură radicală, în condițiile în care ea poate fi oricând contestată de cei în cauză, persoane cunoscute pentru relațiile de rudenie și personale cu oameni importanți din zonă. Unii ar putea pune noua atitudine a comandantului pe seama faptului că Ionel Arsene este arestat într-un dosar de trafic de influență la Piatra Neamț. Dacă această atitudine se confirmă, s-ar spulbera și zvonurile potrivit cărora comandantul de la Târgu Neamț și-ar fi dat deja acordul să-l înlocuiască pe actualul șef al Poliției Neamț.

Mai rămâne să vedem cum se va desfășura ancheta și dacă cei patru vor fi trimiși în judecată. Pentru că, dacă nu se va întâmpla acest lucru, cu unul dintre ei sau cu toți, probabil că vom asista la ceva procese de reparare a onoarei și demnității profesionale. Câtă există.

Valentin Bălănescu

N.R.: Mai rămâne și varianta ca măsură să fi fost luată chiar cu acordul împricinaților, iar atunci perspectiva care se deschide este cu totul alta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *