Ionel Arsene – cercetat în alt dosar, în timp ce este arestat deja

pietricica turism

Direcția Națională Anticorupție a emis un comunicat sec, prin care opinia publică este anunțată că Ionel Arsene este cercetat într-un nou dosar.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul
ARSENE IONEL, la data faptelor deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic (cercetat în stare de arest preventiv într-un alt dosar) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
La data de 31 iulie 2015, suspectul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale (martor în cauză) un procentaj de 5% din suma totală de 60.000.000 lei ce trebuia alocată de Administrația Națională Apele Române (A.N.A.R.) pentru finalizarea contractelor pe care firma respectivă le avea în derulare cu administrațiile bazinale.
În schimbul acestui comision, în perioada iulie – septembrie 2015, suspectul Arsene Ionel și-a exercitat influența asupra unui coleg de partid, la vremea respectivă secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, pentru a-l determina să facă demersuri în vederea alocării de către A.N.A.R. a sumei anterior menționată, demersuri rămase însă fără rezultat.
Suspectului Arsene Ionel i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Fără a intra în detalii, să remarcăm că investiția respectivă, de la Doljești, l-a avut în prim plan și pe fostul deputat Dorinel Ursărescu, care a fost numit, la recomandarea lui Ionel Arsene, consilier personal al președintelui Agenției Naționale de Resurse Minerale. Mai multe amănunte puteți citi răsfoind colecția Mesagerul de Neamț sau direct aici. (M.N.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.