Lovitură de teatru la Urban: Ștefan Vulpe și-a dat demisia

Administratorul special al CMI Urban, societatea în insolvență a municipiului Piatra Neamț, și-a depus demisia de aproape o săptămână și este hotărât să părăsească firma la sfârșitul lunii, indiferent ce s-ar întâmpla.

Demisia sa lasă în off-side conducerea primăriei, în special pe primarul Dragoș Chitic, și în spatele declarației dlui Vulpe (”Plec pentru că nu pot să-mi duc la capăt promisiunea de a scoate societatea din insolvență și pentru că sunt multe multe lucruri care nu sunt în regulă în societate ”) transpar toate mizeriile care s-au acumulat de-a lungul anilor în jurul acestei adevărate găuri negre a bugetului municipiului Piatra Neamț.

Acum un an, dl Vulpe declara pentru Mesagerul că va pleca în momentul când nu va reuși să preia Piața Centrală în administrare (vezi aici). Se pare că acesta este motivul real al demisiei sale, Primăria, în speță Dragoș Chitic, nemaidorind să returneze Piața la Urban chiar dacă, în acest moment, în acte, este obligatoriu să se facă acest lucru. Declarația dlui Chitic este sublimă și, ca de obicei în momente importante, el nu știe și aruncă răspunderea în curtea altora.

Este decizia dumnealui. Trebuie întrebat personal. Acum reprezentanţii AGA vor decide cine va fi noul director. Eu aş fi mulţumit să fie cineva din interior, care cunoaşte societatea. Cu Piaţa Centrală nu se va întâmpla nimic, situaţia rămâne aceeaşi. Mie i-a spus că şi-a dat demisia din motive personale”, a declarat Dragoş Chitic, primar al municipiului Piatra Neamţ.

Unul dintre membrii AGA, Adrian Ciobanu, liberal ca Dragoș Chitic, are o cu totul altă viziune asupra activității Adunării Generale a Acționarilor: ”Activitatea AGA în cazul Urban este suspendată, conform legii, pentru că firma este în insolvenţă. Este art. 55 din legea 85/2014, legea insolvenţei. Frâiele sunt preluate de judecătorul sindic, prin administratorul special. Acum totul ţine de instanţă”.

Pe această cale, poate află și domnul Chitic acest lucru sau, poate, știe el mai bine decât reprezentantul din AGA.

Favorit pentru a fi succesorul dlui Vulpe în postul de administrator special este un om din interior, cum își dorește primarul Chitic, care știe tot ce s-a întâmplat la Urban, cu bune și mai ales cu rele. Este vorba de Ruxandra Bosovici, juristă.

Întrebările la care trebuie să răspundă dl Chitic și, de ce nu, și dl Vulpe se leagă de niște decizii controversate privind administrarea companiei municipale. Ce presiuni s-au făcut să intre CMI Urban în licitația pentru administrarea Pieței Centrale cu o ofertă aberantă și ce presiuni se fac ca Urban să renunțe la contractul cu Piața Centrală?

Cine răspunde pentru toate aceste lucruri? Și de ce dl Chitic face apel la AGA, pe care o poate ghidona, uitând că societatea e în insolvență și de destinele ei, oficial și legal,  se ocupă administratorul judiciar.

Chiar așa, ce părere are administratorul judiciar, care, trebuie să recunoaștem, pare să fie foarte discret și foarte la îndemâna executivului primăriei?

 

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.