Acasă Actual Noul aparat radiologic va fi, în sfârșit, instalat

Noul aparat radiologic va fi, în sfârșit, instalat

Unul dintre cele 3 aparate radiologice ale Spitalului Județean de Urgență (SJU) Neamț a cedat și a fost deja scos din funcțiune. În prezent, pacienții din spital au la dispoziție tot 3 aparate radiologice pentru investigații, aici intrând și cel din pavilionul interne. Cum bolnavii se prezintă în număr tot mai mare la Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU), de la începutul anului, conducerea interimară a spitalului a luat decizia ca, în sfârșit, noul aparat radiologic, cel achiziționat de spital la finele anului 2015, să fie pus în funcțiune.

“Aparatul de radiologie nou, cel de la Pediatrie, îl montăm la Radiologie, tocmai a fost demontat cel vechi. Am primit bani de la Consiliul Județean ca să se facă igienizare și să se amenajeze spațiul pentru cel nou. Până se montează cel nou, avem două aparate radiologice în spitalul nou și avem aparatul de radiologie din spitalul vechi. Nu vreau să mă hazardez, dar cred ca în maxim o lună aparatul nou va fi în funcțiune”, ne-a declarat dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul interimar al spitalului.

dr. Cristina Iacob Atănăsoaie

Astfel, dacă se dovedește că aparatul radiologic, cel primit de spital în 21 decembrie 2015, este în stare de funcționare, are toate șansele să ajungă, fie și după doi ani, tot în locul destinat inițial și potrivit caracteristicilor tehnice, numărului mare de investigații care se fac anual la Laboratorul radiologic al spitalului. (C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here