Nu vă supărați, hotărârea prin care Asaftei a fost numit președinte la CJ e legală sau nu?

pietricica turism

Două instituții (se presupune că serioase), cu șefi și juriști (se presupune cel puțin la fel de serioși), vecine cale de un etaj, nu reușesc să se pună de acord și să lămurească o chestiune simplă: dacă este sau nu legală hotărârea Consiliului Județean Neamț prin care Ion Asaftei a primit atribuții de președinte.

Prefectul, care avea o plângere dinainte de ședința respectivă, s-a făcut că nu înțelege, a așteptat să se producă faptul (sau fapta), după care a constatat că nu a primit documentul, adică hotărârea, de la Consiliul Județean. Deși răspunsul trebuia dat înainte de ședință, dacă tot se invocă scrupulozitatea și respectarea legii.

Când l-a primit, a constatat că-i mai trebuie și alte lămuriri, alte hârtii, așa că, acum, așteaptă iar, instituțional, să le primească. Probabil în 30 de zile. Cât un mandat de arestare preventivă.

Bătaia de joc este evidentă. Oameni care sunt plătiți cu sume incredibile se joacă de-a administrația publică, având în spate interese care nu au nimic de-a face cu aplicarea corectă a legii.

Dacă hotărârea este corectă și legală, de ce este nevoie de atâta tevatură?

Dacă nu e, de ce nu se face efortul imens ca acele două instituții să se întâlnească la jumătatea drumului și să se pună de acord cu documentele?

Insistența asupra subiectului este cât se poate de motivată: dacă dl. Asaftei nu este ales legal, ce se întâmplă cu documentele semnate de el în această perioadă? Pentru că împuternicirea pe care o avea și-a pierdut valabilitatea din momentul când consilierii au demarat procedura de alegere a unui nou președinte.

În concluzie: cât de greu este ca unul dintre purtătorii de mape și dosare de la Prefectură să se miște până la Consiliul Județean, unde să fie primit de unul dintre vajnicii funcționari care studiază mișcarea Soarelui pe bolta cerească, de la dreapta la stânga, și, împreună, să ceară acordul secretarului județului pentru a transporta documentele cu pricina la juriștii din Prefectură? Și, dacă nu vă supărați și se poate, asta să se întâmple înainte de vineri, ora 12, că e zi scurtă, de relaș bugetar, preferată de toată lumea pentru amânarea deciziilor importante.

Valentin BĂLĂNESCU

P.S.: Între timp, prefectul a mai primit o adresă prin care i se solicită un răspuns la prima cerere depusă în această speță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.