Surpriză la PSD: N-a trădat nimeni, Asaftei e președinte cu 18 voturi!

Așa cum a anunțat ieri Ioan Munteanu (vezi aici), astăzi, 8 februarie, plenul Consiliului Județean s-a întrunit într-o extraordinară ca să desemneze cine va prelua atribuțiile președintelui CJ, dată fiind suspendarea lui Ionel Arsene. La fel de previzibil, cei de la PSD-ALDE, care au convocat ședința, l-au avut în gând, minte și proiect de hotărâre pe Ion Asaftei.

Pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță, cei 32 de consilieri județeni prezenți au fost asistați din public de crema PSD-ului, senatorii Emilia Arcan și Dan Manoliu, deputatul Ciprian Șerban, fostul deputat și actual coordonator al PSD Neamț Ioan Munteanu și, deloc în ultimul rând, Marian Neacșu, secretarul general al PSD, venit tocmai de la București. Nu (doar) pentru asta.

Ședința, anunțată pentru ora 13, a început cu vreun sfert academic mai târziu, pentru că al doilea vicepreședinte, Laurențiu Dulamă, de la PMP, s-a simțit lezat că nu-i apare numele pe proiect, măcar așa, ca variantă de alegere, fapt pentru care a depus o contestație, reclamând atât ședința în sine – că n-a fost convocată regulamentar cu trei zile înainte -, cât și lipsa numelui său de pe buletinele de vot. Argumentele cu care i-a răspuns secretarul județului, Daniela Soroceanu, i-au convins – deși nu mai era nevoie – pe social-democrați și aldiștii lor să respingă reclamația lui Dulamă.

S-a purces la ședință, adică la cele două proiecte de pe ordinea de zi. Primul – alegerea unui președinte de ședință – s-a rezolvat rapid, cu 18 voturi, ale majorității constituite din PSD și ALDE, ceea ce prefigura deja deznodământul celuilalt proiect – desemnarea unui vicepreședinte să preia atribuțiile de președinte.

Din solidaritate cu PMP, consilierii PNL nu au participat la vot. La niciunul din proiecte. Ion Asaftei s-a ales președinte. La ambele proiecte.

Restul e cancan și puteți urmări aici. Pentru toate celelalte, click aici. (D.O.)

P.S.: Consilierii PMP și PNL au refuzat să semneze proiectul prin care se transferă atribuțiile de președinte dlui Asaftei, deși secretarul Daniela Soroceanu le-a pus în vedere că riscă să-și piardă mandatul: ”Dacă dvs. nu veți semna acea hotărâre, deși ați fost în sală, deși nu ați votat-o, nu vă îndepliniți o obligație de consilier județean, iar neîndeplinirea unei obligații de consilier județean poate fi considerată… până în ultima instanță la pierderea mandatului. Deci țin să precizez… mi se pare corect și onest față de toți prezenți aici în sală. Ăsta este rolul meu, să vă atrag această atenție”.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *