Reașezarea valorilor: Dorinel Ursărescu coleg cu Nicoleta Husaru

Numirea Nicoletei Husaru la Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM), pe poziția de consilier personal al președintelui, a surprins pe multă lume, dar ea are motivații care stau în picioare. Husaru a fost purtător de cuvânt la Consiliul Județean Neamț, dar, în trecut, a acumulat experiență ocupând poziții similare în Primăria Piatra Neamț, mai ales pe vremea când Gabriel Muraru și Decebal Drăghiș – cei doi care l-au dat în gât pe Gheorghe Ștefan în dosarul Microsoft și despre care acesta spunea că stau și beau șampanie Cristal în timp ce el face pușcărie – se ocupau de afacerile din turismul nemțean și nu numai. Activitate de consultanță a avut, cu succes, și cu unii primari PSD și, un timp, cu PNL, deci numirea nu ar trebui să surprindă decât (poate) prin obiectul de activitate al Agenției.

În schimb, numirea lui Dorinel Ursărescu în aceeași poziție (vezi aici) nu are cum să nu genereze discuții. Fost deputat de Neamț, fost șef PNL Neamț, Ursărescu a fost condamnat în 2017 la un an de închisoare cu suspendare și trei ani supraveghere pentru că a facilitat o operațiune ilegală a unor traficanți de combustibil, urmând să primească câte 100 euro pentru fiecare tonă de motorină vămuită! Mai multe amănunte puteți citi aici și aici.

Acum, el este angajat să-l sfătuiască pe cel care are grijă de Resursele Minerale ale României.

Pentru asta are nevoie de date, ca să poată da sfaturi în cunoștință de cauză. Probabil că angajatorul cunoaște trecutul lui Ursărescu și și-a asumat toate riscurile de imagine. Și poate așa se poate explica inclusiv aducerea unui om specializat pe imagine pe lângă el, mai ales că cei doi se cunosc destul de bine.

Un al treilea personaj din Neamț interesat ca Dorinel Ursărescu să facă bani, să aibă un venit constat este senatorul Eugen Țapu-Nazare, care figurează, în calitate de creditor, pe declarația de avere a lui Ursărescu (vezi aici) de anul trecut, unde apare, în continuare, o datorie (devenită deja istorică) față de senatorul Eugen Țapu. E din 2012 și a rămas la valoarea inițială de 700.000 lei. Banii au fost ”de campanie” și discuția despre ei a generat un scandal de toată pomina, tipic acelor vremuri. Este drept că, la actualul venit al lui Ursărescu, senatorul mai are ceva de așteptat, asta dacă chiar vrea să recupereze suma. (V.B.)

One comment

  • Sorin

    februarie 8, 2018 at 3:43 pm

    Vai de capul nostru …. iesit din puscarie ca sa aiba grija de resursele tarii ! PNL-ul e pe duca tare!

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *