A cincea zi de când site-ul ANAF este inaccesibil

pietricica turism

Miercuri, 21 martie, este a cincea zi de când site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) este inaccesibil. Pagina se deschide cu mesajul potrivit căruia se execută lucrări de mentenanță și oferă acces doar pentru depunerea declarațiilor fiscale on-line pentru deținătorii de certificat digital, inclusiv pentru depunerea formularului 112 privind declararea obligațiilor de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate. În schimb, cei care vor să descarce declarațiile fiscale de pe site ori vor să afle modul de completare a formularelor nu au cum.

“Nu știm cât durează aceste lucrări de mentenanță, dar de ieri, 20 martie, este funcțional serviciul de depunere on-line și verificarea declarațiilor depuse, prin eliberarea recipisei”, a declarat Cristina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Administrației Finanțelor Publice (AFP) Neamț.

Ca alternativă, cei care au de depus declarații și nu dețin semnătură electronică, pot depune documentele la ghișeele Fiscului, unde găsesc și formulare și pot primi informații privind completarea acestora. Termenul scadent luna aceasta este data de 26 martie, până la care trebuie depuse, fără amenzi, formularele fiscale obligatorii.

Anunțul privind inactivitatea site-ului a fost făcut din 15 martie, când Ministerul Finanțelor Publice a precizat că accesul la informațiile ANAF va fi posibil cât mai curând: “Temporar, site-ul ANAF este în mentenanță. În prezent, specialiștii Centrului Național de Informații Financiare din cadrul Ministerului Finanțelor Publice realizează lucrări de înlocuire a unor echipamente uzate din sistemul IT al ANAF. Procesele de depunere și prelucrare a declarațiilor fiscale și comunicarea intra şi interinstituțională se derulează în parametri normali. Deocamdată este inaccesibilă interfața web de prezentare a informaţiilor instituţionale ale ANAF şi s-au dispus măsuri de remediere, astfel încât site-ul ANAF să fie disponibil cât mai curând”. (C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.