ACTUALIZARE Ambasadorul Hans Klemm merge și la Colegiul Național de Informatică

ACTUALIZARE: Includerea în program a Colegiului Național de Informatică Piatra Neamț nu reprezintă absolut deloc o surpriză. Prestigiul de care se bucură insituția de învățământ condusă de Daniela Neamțu (foto) și performanțele obținute în mod constant, de-a lungul anilor, la concursuri internaționale dintre cele mai importante se constituie în recomandări pentru o asemenea întâlnire. De altfel, declară Daniela Neamțu, ambasadorul Klemm și-a exprimat mai demult dorința de a se întâlni cu elevii colegiului și a vedea pe viu programele desfășurate în cadrul școlii antreprenoriale. Vizita a fost anunțată prin intermediul Junior Achievement (JA) România, un partener tradițional al colegiului. Această organizație non-profit, fondată în 1993 ca parte a parte a JA Worldwide și JA Europe, derulează programe urmate anual, în țara noastră, de peste 200.000 de elevi din peste 1.400 instituții de învățământ. La nivel global, Junior Achievement este cea mai mare și cea mai dinamică organizație internațională de educație economică și antreprenorială, programele desfășurându-se în 39 de țări din Europa și 123 în întreaga lume.

cni premii 01
cni premii 02
cni premii 03

În holul de la intrare în școală, ambasadorul Klemm va descoperi cunoscuta expoziție de premii câștigate de elevii colegiului în anii din urmă, inclusiv la concursuri în spatele cărora regăsim organizatori sau finanțatori precum NASA și Massachusetts Institute of Technology. La acestea se adaugă faptul că, din 2010, colegiul nostru face parte din comunitatea Microsoft Showcase Schools, recunoscându-i-se astfel “statutul de școală lider la nivel mondial printr-o viziune puternică a schimbărilor educaționale bazate pe tehnologie și pe medii de învățare nonformale”, după cum aflăm de pe site-ul cni.nt.edu.ro. (Viorel COSMA)


ŞTIRE INIŢIALĂ: Programul vizitei la Piatra Neamț a ambasadorului SUA în România începe să se lumineze, să prindă contur, prin comparație cu cele aflate până ieri, când evenimentul central părea a fi inaugurarea anunțată pentru luni, 26 martie, a “Raftului American” de la Biblioteca județeană. Excelența Sa Hans Klemm rămâne peste noapte pe meleagurile noastre, marți dimineață fiind anunțată o vizită cu adevărat spectaculoasă la Colegiul Național de Informatică. Cele mai importante instituţii din judeţ şi din Piatra Neamţ rămân în continuare doar cu statutul de invitați la evenimentul cu donația de carte.

“Am primit o invitaţie şi atât, nu am fost cooptaţi în niciun fel în organizarea vizitei ambasadorului Statelor Unite la Bucureşti, dl. Hans Klemm”, a precizat Gabriel Muraru, şeful Serviciului Comunicare din Primăria Piatra Neamţ. Nici Instituţia Prefectului nu a fost mai „norocoasă”. “Nu am fost chemaţi să ne implicăm în niciun fel, am primit o simplă invitaţie”, a declarat Adrian Niţă, purtătorul de cuvânt. La Consiliul Judeţean Neamț situaţia este identică. “Evenimentul este organizat de Ambasada SUA, domnul preşedinte a primit o invitaţie”, a explicat Simona Balint, purtător de cuvânt al CJ. (Viorel COSMA)

2 comments

 • Simona

  martie 22, 2018 at 1:33 pm

  Upsss! Deplasarea se va face pe calea aerului, sau avem noroc de o asfaltare timpurie? Pe orice traseu ar porni, tot prinde o groapă în carosabil din centru până la informatică! Groapă-groapă, din aia de-ți sar dinții și roțile de-o prinzi!

  Răspuns

 • Mircea Enache

  martie 24, 2018 at 7:21 pm

  ”Era obligatoriu să se țină cont de problemele cu care se confruntă protagoniștii vieții politico-administrative din județ, respectiv primarul Dragoș Chitic, președintele Ionel Arsene și deja fostul prefect Vasile Panaite, cu siguranță doritori de fotografii oficiale alături Hans Klemm.”

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *