Acasă Actual Alo! Se aterizează prefectu’. Bun așa, dar pe ce?

Alo! Se aterizează prefectu’. Bun așa, dar pe ce?

Vine ăsta den dreapta, se proptește în capătul pixului și ne zice: „Mare om, dom’ prifect care o fost. Și gospodar.“ Că atunce când o vinit pă fotelul județului, o văzut că mobila era de când microfoanele mergeau la 220 și mintenaș o dat un telefon să se facă ceva mai de Doamne-ajută, cu iz de boierie multinațională, adică ștaif. Unde mai vezi așa ceva?

Aha, deci de asta n-o tămâiat vechiturile alea, că n-avea rost să strice bunătate de rugăciuni, plus substanță, pe ceva din vechiul regim. Nu-i rău, am zis, mai cu seamă că le-o făcut pe socoteala personală, că buget ioc pentru investiții în confort. Nu mai punem la socoteală că cel ce le-o făcut nu și-o primit firfireii nici azi, dar asta-i din alt film.

Una peste alta, s-o schimbat calimera și dom’ prifect o plecat în pribegie, dar și-o luat cu el și cele ale lui, printre care și mobilierul. Că-i a lui. El o dat telefonu, el o ales coloarea și mai ales, el s-o gândit la treaba asta, deci propritar mie-n sută.

Și vine doamna, de care am făcut vorbire mai zilele trecute, să se instaleze în birău, pune-te dacă ai pe ce. Masă ioc, scaun ioc, dulap ioc, altele și mai ioc. Și cum doamna Dana nu știe decât de lege, pac, depeșă, a se ceti sesizare la Poliția de la județ, cum că o dispărut prin lipsă tot ce înseamnă mobilier din birăul ce trebe să-l ocupe. Acuma, aici doamna n-o fost chiar de fier, că altu mai chitros punea de-o plângere în toată regula ș-atunci ieșea circ, dar așa, mai e loc și de întors.

Cei de la Poliție ar întoarce-o, dar cum să facă cu procedurili? Că numai propretaru poate face așa o reclamație și doamna Dana nu-i propretar, governu, nici atât, dom Panaite, nici el, că nu le-o plătit, așa că o rămas cel ce le-o făcut să facă ceva. Acuma și nenea ăsta o pus cruce la sumă și dacă aude că mai trebe să umble pe drumuri, sigur se lasă păgubaș, că s-o vedea cu dom Panaite la vreo pomenire și-o să-l tragă de naretă să-i deie banu’.

Așa că, și governu, și doamna prefect și poliția o rămas cam ca cei de la partidoi, când ș-o luat dom Liciu jucăriile den birău și l-o lăsat abandonat de desfrunzit, c-o trebuit convins un membru cu lemne de prisos să facă altele. S-o râs de treaba asta, nu-i un capăt de lume, că și acuma o să se spună că s-o speriat așa de tare instituția de doamna Dana, că o fugit până și birăul de frica ei. Dar, na, lume rea, dom’le, și-al dracu’ pe deasupra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here