În dosare să ne tăiem și-n săbii să ne citim!

Dacă tot e vremea asta de numărat pene și făcut integrame, cumătru den stânga s-o apucat de cetit epopei din vechime, adică atunci când capetele se luau pe bune, șuturile se dădeau temeinic și în serii de câte trei, bașca otrăvurile se vindeau ca sucurile naturale. Și are el o judecată interesantă între ce-o făcut junele Brutus cu tat-su Cezarică și ce face o seamă de inși azi, dar la alt nivel. Zice că n-ar fi o deosebire strașnică, mai cu seamă dacă și-ar schimba o seamă numele ar fi la fel, dar ar suna aiurea Popescu Brutus sau asemănător, la care mai sunt „brutuși“ în atitudine și convingere.

De unde i s-o cășunat asta, am zis că poate de la liberali, dar, nu, că cică e prea palizi și nu au sânge în pompete pentru manopere așa de grave. Și-mi zice că în filiala partidului cel de toate zilele, înjurat, huiduit și multe altele, care zice că-i social și democrat, aripa tânără e fleașcă de bășicată pe ăi bătrâni, că nu le dă voie cu jucăriile afară, nu le dă acces la cașcaval și plus de asta, s-o cam săturat să steie în spatele lor când taie pamblici ș-apoi gustă de pleașcă tot felul de bunătăți la două litre, în vreme ce mnealor mănâncă din pachet și beau suc imperialist ambalat în culoarea lui Lenin. Ei, ș-atunci au zis junii că, stai așa, să vedeți, ce le facem.

Cu abnegația cu care se merge la discotecă, s-or apucat de cotrobăit prin unghere și dosare, care și cum o făcut, moșmande și fonfăieli, plus zerouri de după cifre, ca să vadă dacă e de unde șă ieie ceva de la talibanii lui partidu’. Ce să face cu ele e lesne de înțeles. E suficient să le fluture la un baștan și … țup în sus pe funcție, că dacă nu … știți mneavoastră.

O, dar să nu credeți că treaba asta ar rămâne fără vițăvercea, pentru că în vremea asta, cum ar zice cronicaru’, ăi bătrâni, că au și ei oamenii lor, s-au apucatără și mnealor de cotrobăit. Al dracu’, dar tot prin dosare, că doar n-o să se apuce a plimba cu senectutea-n cârcă după cei tineri pe unde le umblă călcâiele. Și-o strâns, că era de unde. Așa că, să-i ferească tata „partidului“ să scoață unii sau alți cevașilea la interval, că iese un tărăboi cât casa poporului și rămâne județu’ fără partid, singura problemă fiind cine să-i ia locul, că opoziția e sireacă și sfioasă la neuron, iar alți partide, tata nu mai face.

Ăsta den dreapta, ca să nu-i tacă pixul, zice că, mare lucru dacă nu li s-o cășunat de scaunu lui dom Ionel de la Târgu, că dacă acuma e prins de justiția oarbă, or fi simțit că se duce pe topogan, așa că … să-i mai dăm un șut și mai videm after după. De unde am tras de concluzie că, o seamă merge pe mâna celor de la trei litere și nu pe cea a partidului ori a spovedaniilor pe foi de hârtie și date pe internet, lucru fin observat și de cei de la alte partide, dar care tac și-nvață, că mâine-poimâine se dă dezlegare la sifoane ș-atunci să vezi urmașii lui Brutus. E?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *