Ionel Arsene și Gheorghe Ștefan separați, dar împreună la Tribunalul Neamț

Judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Neamț a respins, astăzi, 26 martie, solicitarea procurorilor DNA Bacău de a-l aresta, din nou, pe Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. DNA a solicitat arestarea, motivând nerespectarea condițiilor pe care Arsene era obligat să le îndeplinească în momentul în care a fost plasat sub control judiciar. Printre aceste condiții, se numără interdicția de a lua legătura cu anumite persoane, dar și interdicția de a părăsi țara. Președintele CJ Neamț a încercat, de altfel, să plece la o conferință economică la Bruxelles, însă nici Tribunalul Neamț, nici Curtea de Apel Bacău nu i-au aprobat această deplasare.

În acest moment, Ionel Arsene este trimis în judecată, pentru două fapte de trafic de influență, în ambele cazuri fiind vorba despre denunțuri ca puncte de plecare în ancheta DNA.

Ca o culme a ironiei, tot astăzi, 26 martie, unul dintre denunțători, fostul primar Gheorghe Ștefan – cu care Arsene nu are voie să ia legătura în niciun mod – a avut, și el, proces de cameră preliminară la Tribunalul Neamț. Ștefan este judecat tot pentru trafic de influență, conform procurorilor DNA, el pretinzând de la directorul unei societăți comerciale cu activitate în construcții ca aceasta să sponsorizeze echipa de fotbal FC Ceahlăul Piatra Neamț cu un procentaj de 3% din sumele pe care societatea urma să le încaseze în baza unui contract încheiat cu SC Hidroelectrica SA – Sucursala Hidrocentrale Bistrița. Societatea ”cu activitate în construcții” este SC Construcții Hidrotehnice Iași. O altă coincidență interesantă este al doilea denunțător al lui Arsene: directorul Construcții Hidrotehnice.

Revenind la decizia Tribunalului Neamț, aceasta nu este definitivă, procurorii DNA având dreptul de a face contestație, situație în care dosarul ajunge la Curtea de Apel Bacău. (C.M.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *