Iulian Ghercă a câștigat, în instanță, șefia Complexului Muzeal Neamț

Tribunalul Neamț l-a repus în funcția de director-manager al Complexului Muzeal Județean pe Iulian Ghercă, destituit după o evaluare precoce, făcută la doar 4 luni de activitate. Hotărârea a fost pronunțată astăzi, 29 martie, instanța stabilind, de asemenea, anularea evaluării și acordarea remunerației aferente perioadei scurse până la data repunerii efective pe funcție. Decizia instanței poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău, în termen de 15 zile de la comunicare, dar motivarea însăți poate dura în jur de două luni, așa că ”războiul” e departe de a se fi încheiat.

Comisia care a evaluat activitatea directorului Complexulului Muzeal Neamț din perioada 25 august 2016 (când a preluat conducerea instituției) până în ultima zi a anului, i-a acordat lui Iulian Ghercă nota 6,47. Conform contractului de management, valabil 5 ani, directorul CMJ putea rămâne în funcție doar dacă obținea minim nota 7. Comisia care i-a verificat activitatea a fost formată din Laurențiu Dulamă – vicepreședintele CJ Neamț, Elena Preda – inspector școlar, și Gabriela Gurău – directoarea Muzeului de Științe Naturale Bacău. Iulian Ghercă a contestat procedura, pentru că nota oricum era ”definitivă”, însă nu a avut câștig de cauză și atunci s-a adresat instanței. Șeful comisiei de rezolvare a contestației a fost Ion Asaftei, actualul factotum din Consiliul Județean Neamț.

La rândul lui și  Adrian Alui Gheorghe, care a fost destituit din funcția de director al Bibliotecii GT Kirileanu, a dat în judecată Consiliul Județean și a câștigat procesul în luna ianuarie a acestui an. Cu diferența că lui instanța i-a acordat și daune morale de 5.000 de lei, însă nici această hotărâre nu este definitivă.

C.M.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.