Stătutul PNL: la dreapta-mprejur, înainte marș, de sus în jos!

Ne zice ăsta den dreapta cum că, la cei de aceeași orientare, carele stau sub săgeata ascendentă, adică erectă, o început mai devreme ceea ce cunoaștem că se cheamă „Șăfi la cuțite“. După faza „făcute pe nevăzute“ cu distinsul dom’ primare (să trăiți!) și compania de conselieri, deontologii plus băgători de seamă, a urmat etapa jurizării la vedere în prezența altor șăfi cu damf de capitală, care nu au fost deloc impresionați de bucatele servite, cum că ei face numai pentru partid și n-are nici o treabă cu tabăra adversă ori cu mâna bărboasă a udemereului, când e vorba de marafeți.

Așa că, șăfu mare pe linea ierarhică de la centru în jos, recte junele liberal plantat în urmă cu ceva ani, le-o luat șorțurile celor de la BPL Chiatra și i-o trimis să-nvețe cum să face ochiuri la capac, apă cu lămâie și clătite cu foi de viță, adică să-nvețe statutul, ca mai după aceea să ajungă la friptură de bibilică în sos de mango, gogoși de dreapta cu umplutură de stânga, ca să nu mai vorbim de coacăze umplută cu sprânceană de morun, adică să facă cărțile la alegeri. Cumătru den stânga s-o cam bășicat, că nea dom’ primare și senatoru Țapu este de-ai locului și i se pare normal să nu-l consume cu garnitură pe cel numit de la centru, asta în condițiile în care, mai peste tot, în partidu cu săgeată e ca-n armată, adică ce-i supt șăf este extraplat, înclusiv când partidul era condus de dame.

Numai că, junele șăf o scos țidula de pe firu roș și i-o dat mână liberă noului înlocuitor de la municip, altfel fost viceprimare den peneleu, un nene care știe că nu-i bine să treci pe lângă terasele fără soț sau alte obiective, dacă nu iese vreun ghișeft. Partea veselă este că domnul Ludovic știe pentru unii și nu știe pentru alții ce-i la Piatra, iar cea tristă-i că, mâine-s patru zeci de pahare și dacă unii s-apucă de a le număra, mare lucru dacă nu se lasă icnete și bufnituri, că până una alta la butoane e dom Chitic și dacă el zice „halt“, se face și mai tristă atmosfera de sub săgeată.

Ca să definim etapa asta bezmetică și zglobie den peneleu, după ce am trimis cele cuvenite damelor din lista afectivă, un lucru ne-o rămas foarte clar la toți trei: … așa-i când nu-i cap limpede, pentru că și unii, și alți știu zicala cu „cel ce nu are, să-și cumpere!“, singura problemă fiind „ce“ și „cine“.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *