Jurnal de pe frontul cu săgeți: Leoreanu- deocamdată nu comentez nimic!

Scandalul izbucnit în PNL, cu lovitura dată grupării Chitic, merită atenția opiniei publice, deoarece vorbim un partid care are pretenția să conducă județul Neamț. Considerăm că luările de poziție ale celor din partid merită consemnate.

Ora 10.28. Adrian Ciobanu, consilier local PNL şi vicepreşedinte PNL Neamţ, spune că nu ştie nimic despre scandal, deşi e greu de crezut, având calitatea de membru al BPJ al PNL. “Nu ştiu nimic, nu cunosc. Sunt la serviciu şi nu am timp să citesc presa. Pot să mă uit după 16.30, când termin”.

10.35. Gabriela Banu, consilier judeţean: “Au mai fost astfel de perioade în PNL, dar lucrurile au revenit la normal. Fiecare are construcţia lui şi gândeşte în felul lui. Sperăm că va fi bine, iar PNL va reveni la ceea ce a fost”.

10.55. Alexandru Drăgan, fost primar de Țașca și lider important în zona liberală, provenit din PD: “E aceeași cheie ca la PSD. Acum i s-a făcut loc lui Liviu Harbuz, iar Chitic mă aștept să plece singur, pentru că a zis că renunță la toate funcțiile politice dacă Harbuz e primit în PNL. Dar mă aștept să nu plece și din Primărie. Eu nu pot să uit de Ștefan cel Tare, care nu-și lasă oamenii de încredere. Unul e la Prefectură, unul în fruntea CJ, unul la Primăria Piatra Neamț…”

10.58. Valentin Ciobanu, director Publiserv, fost consilier local: “Am aflat şi eu acum o oră, din presă. Dacă asta este decizia, trebuie respectată. Dacă aşa spune partidul, noi trebuie să respectăm ceea ce spune partidul”.

11.23 Florin Hopşa, consilier judeţean PNL: “Eu nu am fost prezent aseară la BPJ, pentru că nu sunt în oraş, îmi fac nişte analize. Va fi organizată o conferinţă de presă, azi nu, pentru că este 8 Martie, dar mâine va fi cu siguranţă”.

11.32. Ionel Dancă, purtător de cuvânt PNL: “Da, ştim despre ceea ce s-a întâmplat la Neamţ. Este o situaţie extrem de neplăcută. A surprins în mod neplăcut conducerea partidului şi va fi analizată în primul Birou executiv al partidului, unde se vor lua deciziile care se impun. Biroul Executiv al partidului se întruneşte săptămânal, situaţia va fi analizată săptămîna viitoare, pentru că noi acum avem, duminică, Consiliul naţional şi Biroul Naţional”.

12.20. George Lazăr, vicepreședinte PNL: “Într-adevăr, aseară s-a întrunit BPJ şi, cu 19 voturi pentru, un vot împotrivă şi o abţinere, s-a votat dizolvarea BPL Piatra Neamţ. Propunerea a venit din partea membrilor Biroului Judeţean şi a avut ca motiv nerespectarea mai multor prevederi statutare. Mâine va avea loc o conferinţă de presă unde se va discuta acest subiect“.

12.50. PNL Neamț anunță conferință de presă la Hotel Ceahlău:

“Organizația PNL Neamț vă invită să participați la conferința de presă care se va organiza vineri, 9 martie, începând cu ora 11.00, la Hotel Ceahlăul, din municipiul Piatra Neamț.

La conferința de presă vor participa președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc, prim vicepreședintele PNL Neamț, Mihai Stoica, prim vicepreședintele PNL Neamț George Lazăr, vicepreședintele PNL Neamț,  Constantin Teodorescu, secretarul Adjunct PNL Neamț, Cezar Sava și alți membri din Biroul Politic Județean PNL Neamț.”

13.30. Mihai Stoica, vicepreședinte PNL Neamț și consilier județean: “E o decizie normală. Ne-am prevalat de informațiile pe care ni le puneți la dispoziție chiar dvs., presa, pentru că din altă parte nu prea avem cum să le aflăm, le-am analizat și am acționat în consecință. Am intrat în normalitate.

Ora 13:05. Solicitat să comenteze situația din organizația PNL Neamț, deputatul Laurențiu Leoreanu a declarat: „Deocamdată nu comentez nimic. Urmează să analizăm la București situația. Avem luni ședință de Birou Executiv și după ce vom analiza temeinic lucrurile vom ieși cu declarații. Până atunci nu pot comenta. În ceea ce privește organizarea vreunei conferințe de presă, eu nu am cunoștință.”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *