Usturoi cu icre negre sau liberali cu volan pe stânga

Din câte știm, plus ce ne-o mai spus un strămoș de al nostru, pentru bani și ursu face șpagatu’, lucru de care ne îndoim strașnic, pentru că mamiferul amintit n-are ce face cu banii, asta una, apoi nu știe cu care dintre picioare să-l facă, ceea ce poate genera aprige dispute pentru eventualii curioși sau amatori de senzații tari.

Am folosit acest preambul pentru că, tot așa știam de mai de mult, cum că cei din partidul cu săgeată, în speță cei aleși în consilii nu se înghesuie la votat proiecte scoase de la partidoi, din varii motive: e contra statutului, „uite așa, de-al dracu’“, „să vedeți și voi cum e“. Că nu mai departe era vorba despre o lucrătură cu gunoaiele, care pe lângă miros, mai și încurcă, inițiativă ce a fost declarată împotriva politicii liberale și prin urmare, voturi canci. Numai că, la o recentă ședință dă partid, unde s-o stabilit cum, care și cu ce se votează, surpriză cât casa: gunoaiele este o chestiune politică și deci se votează pe unde se prinde.

Și uite așa, inițiativa junelui președinte de la cejeu o să se bucure de sprijinul opozanților istorici. Măi, să fie. Acuma, ori cei ce moșmondesc gonoaiele au dat cu vreun flit frumos mirositor și nu deranjează statutul partidului cu săgeată, ori or fi zis liberalii să treacă de la ei, ceea ce nu credem.

Cumătru den stânga zice că sigur o primit vreun șut în părțile moi, pen’că vin alegerile și n-o să aibe ce spune că au făcut, plus de asta, problema gonoaielor este gingașă, că județul e frumos, Piatra, și mai și, ori nu poți să te fudulești cu straie de ținut și să te plimbi pintre duhori ce ar înstrâmba și săgeata de la sediu. Așa că, trebe lucrat la fason.

Ăsta den dreapta ne zice să stăm liniștiți, că sigur s-o promis ceva ce nu se poate da acuma, pentru că la lucrările cu gunoaie îs bani buluc și banii n-are miros, așa că … mai spre încolo, ori răsare o machinetă, ori o rudenie sfioasă e pusă în vreun fotel bățos, ori o să auzim povești cu rechini din Maldive care se plimbau bezmetici pe supt bărci. Nu luăm în calcul schimbări de coloare politică, că legea nu-i prietenoasă cu aceștia.

Una peste alta, partea bună-i că poate o să scăpăm de gunoieturi, cât despre gândirea politică … aici trebe muncit din greu.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *