16 medalii și diplome de onoare pentru olimpicii la Fizică

16 din cei 19 elevi care au participat zilele acestea la Olimpiada Națională de Fizică, de la Breaza, s-au întors cu medalii și diplome de onoare pentru rezultatele excelente obținute.

La gimnaziu, a obținut medalie de aur și premiul I Matei Buzdea, clasa a VIII-a la Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra-Neamț, pregătit de prof. Aida Ilie. Medalie de argint au câștigat George Alexandru Berea din clasa a VI-a la Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra-Neamț pregătit de prof. Aida Ilie și Andrei Horodniceanu din clasa a VII-a la Colegiul Tehnic „Spiru Haret” Piatra-Neamț pregătit de prof. Mihaela Pîntea. Medalie de bronz au obținut Cosmin Cristian Patranea din clasa a VI-a la Școala Gimnazială „Profesor Gheorghe Dumitreasa” Girov pregătit de prof. Camelia Aurora Saulea și Florentina Georgeta Molcăluț și Alexandru Apostol din clasa a VII-a la Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra-Neamț pregătit de prof. Cristinel Secară. Diplomă de onoare pentru rezultate deosebite au câștigat elevii Maria Theodora Popescu din clasa a VI-a la Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț pregătită de prof. Cornelia Țăbârnac, Traian Bistriceanu din clasa a VII-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş”Piatra Neamţ pregătit de prof. Cristinel Secară, Mihnea Butiurca din clasa a VII-a la Colegiul Naţional „Roman Vodă” Roman pregătit de prof. Constantin Ostafe și Bogdan Andronache din clasa a VIII-a la Școala Gimnazială nr. 2 Piatra-Neamț pregătit de prof. Elena Luminița Stroia.

La liceu, medalie de aur și premiul I a fost obținut de George Chiriac clasa a IX-a la Colegiul Național „Roman Vodă” Roman pregătit de prof. Romeo Merfea. Medalie de argint și mențiune a câștigat Sebastian Leontică clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Piatra-Neamţ pregătit de prof. Dorel Haralamb. Medalie de bronz au obținut Mihai-Cosmin Cosniceanu din clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Piatra-Neamţ pregătit de prof. Grigoruță Oniciuc, Daniel Manole din clasa a X-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Piatra-Neamţ pregătit de prof. Dorel Haralamb, Andra Elena Spiridon clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Piatra-Neamţ pregătită de prof. Grigoruță Oniciuc și Andrew Hiroaki Akukura clasa a XI-a la Colegiul Național „Roman Vodă” Roman pregătit de prof. Constantin Ostafe. Diplomă de onoare a obținut Petre Cosmin Teacu din clasa a X-a la Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra-Neamț pregătit de prof. Dorel Haralamb.

La proba de selecție pentru lotul lărgit al Olimpiadei Internaționale de Fizică au intrat George Chiriac și Sebastian Leontică, iar cel care s-a calificat și va participa la faza internațională este Sebastian Leontică. (C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *