Acasă Actual Chitite din primărie, episodul 6: Ușurel cu transparența pe site!

Chitite din primărie, episodul 6: Ușurel cu transparența pe site!

Pe 5 aprilie, pe site-ul Primăriei, s-a postat anunțul privind organizarea licitației publice deschise cu strigare pentru închirierea de terenuri și spații în ștrandul municipal. Anunț pe care-l puteți citi aici sau, în eventualitatea în care nu mai este, aici.

Evident, un asemenea anunț se putea posta numai din momentul când în spate se afla și un caiet de sarcini, care să dea celor interesați posibilitatea să vadă despre ce este vorba, să-și facă niște calcule, în sensul dacă să participe la procedură sau dacă să-i lase doar pe cei agreați de o comisie neoficială de la “partid”.

Pe 10 aprilie, într-o declarație ca șef al serviciului Comunicare, dl. Gabriel Muraru spunea că nu există încă un caiet de sarcini și că va fi gata foarte curând.

Astăzi, luni, 16 aprilie, secretarul municipiului, Florin Fecic, ne-a declarat că procedura legală este caietul de sarcini să fie gata în momentul când se postează anunțul. Acestea fiind spuse și știind că normalitatea (care presupune și legalitate) este cea care guvernează la Piatra Neamț, așteptăm să vedem cum va interveni primarul Dragoș Chitic și va reprograma data licitației, în funcție de data la care a fost definitivat caietul de sarcini. Nu îndrăznim să credem că nu o va face și nu îndrăznim să credem că va fi cineva tras la răspundere, că doar vorbim aici de funcționari model, cu arbore genealogic verificat în timp și multiple asemenea acțiuni. (V.B.)

LATER EDIT: Am încercat să obținem contra cost caietul de sarcini cu pricina, dar, din motive obiective care țin de lipsa funcționarei din instituție – ”E plecată pe teren” -, n-am reușit, evident. După ce a sosit de pe teren am aflat că nu este vorba despre un caiet de sarcini ci despre 6 caiete. Evident că vorbim de UN anunț de licitație unde nu se specifică că ar fi vorba despre mai multe caiete de sarcini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here