Acasă Actual Compensaţii de la Consiliul Judeţean pentru salariile scăzute la Spitalul Judeţean

Compensaţii de la Consiliul Judeţean pentru salariile scăzute la Spitalul Judeţean

 

Consiliul Județean încearcă să ne dea o sumă mai mare, în așa fel încât să acoperim pierderile infirmierelor și îngrijitoarelor și să rezolvăm cu gărzile de sâmbătă și duminică“, a precizat dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul interimar al Spitalului Judeţean Neamţ.

Declaraţia sa vine după ce vineri, la finalul negocierilor cu sindicatele, Ministerul Sănătăţii a transmis în teritoriu o circulară prin care anunţa unităţile sanitare că, potrivit legii, pot acorda stimulente financiare şi ar fi chiar recomandat să procedeze astfel în cazul angajaţilor din Sănătate cărora li s-au redus salariile odată cu plafonarea sporurilor. Ar fi vorba în principal de infirmiere, brancardieri şi îngrijitoare, care ar putea primi până la 3.600 de lei compensaţie, cel puţin până la rezolvarea chestiunii sporurilor. Mai multe detalii despre acest subiect, puteţi citi aici.

În cazul Spitalului Judeţean Neamţ, dr. Atănăsoaie spune că soluția ministerului poate fi aplicată doar cu ajutorul Consiliului Județean Neamț, nu prin redistribuirea sporurilor acordate medicilor și asistenților. “Eu cred că problema se va rezolva altfel. De mâine, recalculăm tot și încercăm să creștem sporurile la infirmiere și la îngrijitoare, în primul rând, ca să recupereze ce-au pierdut. Veniturile noastre proprii sunt amanetate pentru rata la tomograf și nici nu este lege pentru a folosi banii la cheltuielile salariale. Iar din fondurile pe care le primim de la Casa de Asigurări suntem deja în 70% cheltuielile salariale. Domnul președinte Ionel Arsene a spus că încearcă să mărească suma pe care o dă Spitalului Județean pentru aceste sporuri, se vor face niște eforturi și calcule pe toate instituțiile arondate Consiliului Județean și încearcă să ne dea nouă o sumă mai mare, în așa fel încât să acoperim pierderile infirmierelor și îngrijitoarelor și să rezolvăm cu gărzile de sâmbătă și duminică. Din ce-am discutat cu alți manageri din țară, majoritatea spitalelor au sporurile la minim, unii au gărzile pe sâmbătă și duminică plătite mult mai puțin decât la noi – noi avem 75%, în țară sunt spitale mari care au între 25% și 50%“. (C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here