Acasă Actual Ionuț Dughir, obligat să dea indemnizațiile înapoi la Apa Serv

Ionuț Dughir, obligat să dea indemnizațiile înapoi la Apa Serv

Tribunalul Neamț a pronunțat o primă hotărâre într-unul din cele 3 dosare în care Apa Serv l-a dat în judecată pe fostul director Ionuț Cătălin Dughir și i-a solicitat daune.

“Admite în parte acţiunea formulată de reclamanta COMPANIA JUDEŢEANĂ APA SERV SA în contradictoriu cu pârâtul DUGHIR IONUŢ CĂTĂLIN. Dispune obligarea pârâtului la plata către reclamantă a sumei de 25.334 lei cu titlu de daune, actualizată cu indicele de inflaţie calculat la data plăţii, precum şi a dobânzii legale aferente calculată până la data plăţii integrale. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 4.351,42 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Neamţ – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată în şedinţă publică azi, 16.04.2018”, a decis instanța.

Cu siguranță, dosarul va ajunge la Curtea de Apel Bacău, unde se va pronunța hotărârea definitivă, care va fi și executorie. Aceasta este, însă, cea mai mică sumă pe care Apa Serv o pretinde de la fostul director. Pe rolul Tribunalului Neamț mai există două dosare, în care compania a cerut daune importante.

“Urmare solicitării dumneavoastră transmisă la Compania Judeţeană  Apa Serv S.A. în data de 17.04.2018, vă informăm: Dosarul 3400/103/2017 are ca obiect răspunderea patrimonială. În sarcina directorului s-a reţinut suma de 28.889 lei reprezentând indemnizaţii acordate necuvenit administratorilor executivi şi neexecutivi. Daunele solicitate în dosarul 3425/103/2017 sunt de 260.909,53 lei, iar în dosarul 503/103/2017 de 350.694,05 lei, ambele având acelaşi obiect, repectiv de răspundere patrimonială”, ni s-a comunicat de la Apa Serv.

O parte din daune reprezintă amenzile aplicate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamț pentru stația de epurare de la Roman. Consiliul de Administrație i-a reproșat lui Ionuț Dughir faptul că a semnat recepția, deși lucrările nu garantau indicatorii de calitate care să implice nedepășirea poluanților. Dacă recepția n-ar fi fost semnată, amenzile ar fi trebuit achitate de către executant și nu de către beneficiar. (C.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here