Președintele CJ Neamț ia la bani mărunți Spitalul Județean

pietricica turism

Chestiunea salariilor la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț continuă. Astăzi, 12 aprilie, a avut loc o nouă discuție între cei care cer – angajații spitalului, prin medicii șefi de secții – și cei care ar trebui să dea – conducerea unității spitalicești și Consiliul Județean Neamț. După un protest spontan, urmare a fluturașilor de salarii pe luna martie, primiți ieri (detalii aici), astăzi s-a dus la spital chiar președintele Consiliului Județean Neamț, care nu s-a ocupat de mediere, ci a anunțat că săptămâna viitoare va începe un ”turneu” prin toate secțiile și va discuta cu fiecare angajat, să afle dacă și cu cât au scăzut salariile.

Am venit astăzi să aflu problemele medicilor de la Spitalul Județean, cauzate de sporurile care au fost plafonate la 30% din anvelopa salarială. De săptămâna viitoare vom face o analiză pe fiecare secție în parte, luăm fiecare persoană în parte, să vedem dacă i-a crescut salariul, cu cât i-a crescut, care sunt sporurile. În principiu, cred că toată lumea va fi mulțumită”, ne-a declarat Ionel Arsene. El a mai spus că, la Consiliul Județean, se caută soluții: ”Eu cred că oamenii înțeleg că Guvernul României a făcut eforturi considerabile să mărească salariile și trebuie să avem înțelegere că nu le putem face toate o dată. Consiliul Județean se poate implica și se va implica, voi veni în următoarea săptămână aici și voi sta de vorbă cu fiecare persoană în parte din fiecare secție, să vedem cine este nemulțumit și cum putem să rezolvăm problemele”.

În chestiunea sporurilor care s-ar fi aplicat la valoarea salariilor din ianuarie, nu din martie – lucru ce a nemulțumit medicii -, dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul interimar al spitalului, a declarat că se vor reface calculele: ”Întâi ne ocupăm de cei care au avut de pierdut la salariu, îngrijitoarele și infirmierele, să vedem cum se poate face să nu fie pierderi și de 10 milioane vechi. Legea este interpretabilă. Am întrebat de multe ori la Resurse umane dacă se ia în considerare salariul din ianuarie sau cel din martie. Vom analiza începând de săptămâna viitoare fiecare caz. Noi am vrut ca toți angajații spitalului să-și ia salariile mâine. Vom analiza din nou săptămâna viitoare”. (C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.