Prețul parcărilor de reședință – cât al unei majorități în Consiliul Local

Un proiect de hotărâre inițiat de Dragoș Chitic, ca urmare a unei solicitări a celor de la Parking SA, poate avea efect de bumerang în Consiliul Local Piatra Neamț. Cei de la societatea Primăriei au cerut ajustarea tarifelor pentru locurile de parcare de reședință.

Pe ce se ”fundamentează” creșterile cerute? Inflația, modificările de natură salarială, creșterea prețului vopselei cu 20%, etc.

Dacă proiectul va fi aprobat, un loc de parcare pentru o persoană fizică va costa 165 de lei pe an, față de 142 cât se plătește în momentul de față. Persoanele juridice vor putea închiria un loc de parcare de reședință cu 350 de lei în loc de 300.

Taxa de blocare/ deblocare va fi de 50 de lei, iar proprietarii de mașini care trăiesc din pensii mai mici de 1.450 de lei vor beneficia de 50% reducere din tariful aprobat.

Tariful propus pentru ridicarea unui autovehicul este de 300 de lei, iar pentru depozitarea celor ridicate se va cere 20 de lei pe zi cu TVA, per bucată mașină.

Obligatoriu trebuie amintit că Parking este o societate arondată PMP-ului și, în condițiile în care nu se va vota proiectul, vom putea asista la o mulțime de bulversări în Consiliul Local, chiar la o (nouă) schimbare de majoritate, cei trei consilieri ai PMP asigurând fragilul avantaj pe care îl are PNL în consiliul municipal.

La fel de adevărat este că un vot împotriva PMP ar putea fi o cale liberă spre mult dorita alianță locală PSD-PNL, care ar rezolva toate problemele guvernanților. Inclusiv sau mai ales cele de natură penală. (V.B.)

3 COMENTARII

  1. Rautatisme – s-au scumpit si vacantele in Monte Carlo, iar puiuti de basescu is cu o foame in gat de ii doare (vin campaniile electorale si nu si-au recuperat nici datoriile facute la cele trecute). Dar asa-i cand cu nici 5% contezi in administratie (prin santaj si jocuri de mai multe capete).

  2. Cresteri de natura salariala? Pai de la prima zapada si pana in aprilie nu au tras o dunga prin parcarile de resedinta incat nu si pot justifica nici salariul actual pe ultimele 5 luni daramite mariri. Locul meu de parcare are doua dungi de 4m si un nr de masina. Oare consuma vopsea de 23 de lei in plus pe an? Doar pt mine. Niste nesimtiti. Cand ma duc sa platesc sunt niste functionare cu o greata si un sictir de parca am parcat la ele in curte iar altele sunt dupa pizza desi sunt in timpul serviciului. Ar fi bine sa publicati numele celor responsabili de numirea celor de acolo sa stim sa nu mai votam cu ei pt ca desi nu raspund direct totusi o fac prin numirile in aceste functii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.