Sănătatea intră-n grevă!

pietricica turism

Liderii Federației SANITAS, reuniți în ședință astăzi, 19 aprilie, au stabilit calendarul protestelor, având în vedere scăderea veniturilor, în special pentru categoriile auxiliare din sistemul sanitar (cauzat de plafonarea sporurilor, impusă, de anul acesta, prin noul Regulament al sporurilor).

Sindicaliștii din Sănătate au decis să organizeze un miting pe 26 aprilie, pe 7 mai o grevă de avertisment, iar pe 11 mai grevă generală. Asta dacă nu le vor fi luate în calcul revendicările și nu li se vor propune soluții convenabile.

Din Neamț, peste 50 de sindicaliști Sanitas vor participa la mitingul din 26 aprilie, unde se preconizează că se vor aduna 10.000 de salariați din Sănătate.

Eva Ungureanu, liderul Sanitas Neamț, a declarat că vor participa membri de sindicat de la Spitalul Târgu Neamț, de la Spitalul Roman, de la centrele de asistență medico-sociale din Păstrăveni, Oșlobeni, Bozieni și Târgu Neamț. ”La aceste centre sunt mari probleme cu personalul de specialitate, care primea sporuri conform buletinelor de determinare și a unor hotărâri judecătorești. Tot personalul primea sporuri. Acum, prin noua legislație, deși infirmierele și îngrijitoarele sunt în nomenclator personal de specialitate, prin regulamentul de sporuri nu mai sunt considerate personal de specialitate. Pe luna martie, s-au acordat sporuri, dar pentru salariile de-acum încolo nu s-ar mai încadra. Mai vedem ce va fi, pentru că nu este clar nici la nivelul Consiliului Județean și al primăriilor cum este cu aceste sporuri. Eu am colectat informații și nimic nu este clar pentru centrele de asistență socială”, a declarat Eva Ungureanu pentru ZCH News (detalii aici).

Sanitas are 800 de membri în Neamț, nu doar asistenți, infirmieri, ci și medici de la spitale și din centrele de asistență socială.

 

2 COMENTARII

  1. Pentru modul cum se poarta cu pacientii,dar mai ales la ce spagi asteapta,au salarii prea mari.Ia sa lucreze o luna in mediul privat si sa vada cum se castiga un ban.Sa nu stea cu mana intinsa atat la stat (pentru orele de garda ,in care 60% din timp se doarme)dar si la amaratii de pensionari sau oameni care mor cu zile daca nu dau plicul la doctoar,sau baga un banut in buzunarul asistentei si infirmierei.

    Rusine sa le fie!Sunt ingineri care conduc societati si nu se ridica la salariul unei asistente!

  2. Incredibil ce salarii imense au acesti bugetari care nu produc absolut nimic . Noi muncim pe minimum pe economie, ore suplimentare neplatite din plin, in conditii grele, iar ei au asemenea salarii si nu le convin .Incredibil .
    A avut dreptate atunci Boc dar pacat ca nu a mers pana la capat .
    Mai am un singur dor, spuneti-mi ca macar Ortopedia nu face greva . Ca don dottore florica, casapul cu vaca de la Hangu nu vrea in plus inca neste milioane .
    Ar fi prea de tot ca acesti macelari sa mai vrea ceva in plus la scorurile pe care le cer la operatii .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.